Povestire cu tâlc – “Ultimul biscuit”

0
246

biscuitÎntr-un aeroport stătea o tânara care urma să facă o călatorie mai lungă. Şi-a cumpărat de acolo o carte ca să treacă mai repede timpul şi un pachet de biscuiţi.

S-a aşezat pe un scaun, şi-a pus bagajele lângă ea şi s-a apucat să citească. La un moment dat s-a întors să ia un biscuit din pachetul de lângă ea.

A observat cu surprindere că la mică distanţă era aşezat un domn care citea un ziar şi care, fără să-i ceară permisiunea, a început să ia şi el din pachetul de biscuiţi.

 Cu toate că s-a simţit indignată, politeţea a împiedicat-o să îi reproşeze că are un comportament nepotrivit.

 Dar pe măsură ce ea lua câte un biscuit, lua şi el unul şi asta a făcut ca până la urmă tânăra să devină foarte nemulţumită. Când a luat din pachet penultimul biscuit, ea s-a întrebat plină de resentimente: “Oare îndrăzneşte să mi-l ia şi pe ultimul?”

Bărbatul a luat într-adevăr ultimul biscuit, l-a rupt în două şi i-a oferit zâmbind cald o jumătate.

Simţind că el a depăşit limita bunului simţ, tânara s-a ridicat furioasă şi s-a îndreptat spre un alt colţ al sălii de aşteptare. A deschis geanta ca să puna înăuntru cartea şi… spre marea ei surprindere, a văzut înăuntru pachetul de biscuiţi pe care şi-îl cumpărase.

În acel moment a copleşit-o un sentiment de ruşine. A înţeles că pachetul din care mâncase nu era al ei, ci al bărbatului care citea ziarul. El a împărţit plin de bunătate chiar şi ultima bucaţică pe care o avea, fără să se simtă indignat, superior sau furios.

Morala

Oare de câte ori în viaţă am mâncat biscuiţii altcuiva fără să ne dăm seama? Înainte să ne grăbim să-i judecăm pe alţii, am fi mult mai câştigaţi dacă am privi cu atenţie în jur… şi mai ales în sufletul nostru!

Cules de Alina Magdici

Sursa: frecventa-sufletului.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here