Povestire duhovnicească: ”Lupta cu diavolul”

0
81

LUPTAAvând unele treburi prin Atena, am trecut și pe la o familie de români. Printre altele, femeia casei mi-a povestit că, odată, într-o miercuri, a fost ispitită să mănânce de frupt și nu orice, ci carne. Avea pregătit ceva mai bun și nu a rezistat ispitei și a mâncat. De obicei ținea toate posturile de peste an.

Noaptea, după ce a adormit, a văzut pe diavolul venind la ea și strângând-o de gât. Simțea că nu mai poate respira și o paralizase cu totul. Doar mintea o avea limpede. Atunci a strigat din adâncul sufletului la Maica Domnului să o ajute.

În acel moment a văzut-o pe Maica Domnului, după cum era în icoana de pe peretele casei. La apariția ei, diavolul s-a făcut nevăzut, iar femeia a început să plângă în hohote și să se roage Maicii Domnului. Atunci s-a trezit și soțul ei și văzând-o plângând așa tare, a întrebat-o ce s-a întâmplat. Nu putea să vorbească, deoarece era cuprinsă de spaimă și neliniște.

După ce s-a mai liniștit, i-a povestit soțului cele întâmplate, apoi mulțumind amândoi Maicii Domnului, s-au hotărât să nu mai mănânce niciodată de frupt în zilele de post.

Monah Pimen Vlad

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here