Premiați la Casa Albă

0
103

premiatiMeryl Streep, Stevie Wonder și Tom Brokaw sunt printre personalitățile nominalizate anul acesta pentru a primi Medalia Prezidențială a Libertății, oferită de președintele Statelor Unite, într-o ceremonie specială, ce va avea loc pe 24 noiembrie.

Într-un comunicat apărut pe Daily Mail, se precizează că, aceasta este distincţia cea mai înaltă acordată de Casă Albă civililor pentru contribuții deosebite aduse securităţii și păcii mondiale sau pentru obținerea unor rezultate excepționale în domeniul cultural-artistic.

În cadrul unui summit economic care a avut loc la Beijing, președintele Barack Obama a declarat că toți cei 19 candidați la această distincţie, indiferent că sunt oameni de știință, funcţionari publici sau artiști, s-a făcut remarcat prin contribuții deosebite aduse lumii fie pe plan intern, fie pe plan internaţional.

Meryl Streep, este recunoscută de întreaga lume ca fiind una dintre cele mai bune actrițe ale tuturor timpurilor. Ea a jucat numeroase roluri, în care a întruchipat o gamă largă de personaje. Distinsă cu numeroase premii specifice lumii filmului, artista mai deține și recordul de a fi actrița cu cele mai multe nominalizări la Oscar. Meryl Streep este cunoscută și pentru acțiunile caritabile pe care le întreprinde. Din 2012 a donat o sumă considerabilă Teatrului Public iar anul acesta a finanțat două burse pentru studenții la actorie a Universității din Massachusetts Lowell. Este de asemenea și imaginea campaniei Gucci pentru emanciparea femeii.

Stevie Wonder este, unul dintre cei mai renumiți cantautori din lume. Cunoscut pentru stilul propriu de a îmbina stilurile muzicale, pentru talentul său de a cânta la diverse instrumente muzicale și pentru vocea sa unică, Stevie a câștigat numeroase premii Grammy și un Oscar. În 2009 a fost premiat de președintele Barack Obama cu premiul Gershwin.

Tom Brokaw este un scriitor și jurnalist respectat, în prezent corespondent pentru BBC News. În decursul carierei sale a fost recompensat cu numeroase distincții și onoruri. Cea mai cunoscută carte a sa, The Greatest Generation, este dedicată celor care au luptat în cel de-al doilea Război Mondial.

Alte personalități care vor primi anul aceste distincția acordată de Casă Albă sunt și congresmenul american John Dingell din Michigan, activiștii pentru drepturile civile James Chaney, Andrew Goodman și Michael Schwerner, uciși în timpul manifestațiilor dedicate muncii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here