PREMIERĂ. Balet pe muzica lui Debussy, la Opera din Braşov

0
106

2026_3_1Conducerea Operei din Braşov a anunţat, într-o conferinţă de presă că este prima instituţie de cultură din municipiul reşedinţă de judeţ care anunţă o premieră la început de an, fiind vorba despre spectacolul “L’heure d’or de Paris”, informează Agerpres. Premiera va avea loc în 1 februarie, de la ora 18.30.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]“Este vorba despre ‘L’heure d’or de Paris’, balet pe muzică de C. Debussy, Ch. Gounod, J. Massenet, C.de Saint-Saens şi colaj de chansonete franceze. Este un spectacol cu totul şi cu totul nou pentru Braşov, un spectacol de înaltă calitate, care aduce pe scena Operei, artişti, balerini şi cântăreţi ai Operei Braşov şi ai Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” din Constanţa. Încercăm să fim în pas cu ce este nou în străinătate. Ne-am străduit pe parcursul anului trecut şi vom face acest lucru şi în acest an, ca fiecare spectacol să fie un eveniment prin invitaţii săi şi cred că am reuşit în mare parte, mărturie stă şi faptul că spectacolele noastre au loc cu casa închisă”, a precizat directorul Operei Braşov, Cecilia Doiciu.

Regia şi coregrafia spectacolului este semnată de Horaţiu Cherecheş de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” care a precizat că “din punct de vedere coregrafic spectacolul are un stil novator”.

“L’Heure D’or de Paris nu este un titlu clasic de balet, aşa cum este Lacul Lebedelor sau Cenuşăreasa. În această ‘oră de aur din Paris’ sunt adunate poveşti dintr-o viaţă reală, care ar putea fi povestea mea, povestea ta, povestea fiecăruia dintre noi. Pe scena Operei Braşov, aceste poveşti sunt dansate de balerini şi acompaniate de vocile soliştilor de operă, pe o muzică din lucrările marilor clasici, J. Massenet, C. Debussy, Gh. Gounod, C. Saint-Saens şi chansonete de E. Piaf,Y Montand, S. Gainsbourg”, a spus Horaţiu Cherecheş.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here