Premiul pentru traducerea şi promovarea operei eminesciene i-a fost acordat lui Christian Wilhelm Schenk

0
313

mihai_eminescu_portrait_by_calaymo-d3i5qvqPoetul, eseistul şi traducătorul Christian Wilhelm Schenk a fost distins, duminică seara, la Ipoteşti, cu Premiul pentru traducerea şi promovarea operei eminesciene, acordat de Memorialul Ipoteşti- Centrul de Studii Mihai Eminescu.

Premiul, aflat la a cincea ediţie, reprezintă cea mai importantă distincţie acordată de un juriu naţional pentru traducerea şi promovarea operei eminesciene în străinătate şi se acordă traducătorilor români şi străini, prin a căror activitate literară este promovată opera eminesciană- în particular şi cultura română, parte integrantă a culturii universale – în general.

Schenk, în vârstă de 64 de ani, a fost premiat pentru traducerea operei lui Eminescu în limba germană. El a fost selectat de un juriu format din cadre didactice şi poeţi consacraţi, condus de profesorul universitar Mircea A. Diaconu, prorectorul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava.

Decernarea Premiului pentru traducere şi promovare a operei eminesciene în străinătate a avut loc în cadrul Zilelor Eminescu, care s-au derulat la Ipoteşti, cu prilejul împlinirii a 126 de ani de la moartea poetului.

Christian Wilhelm Schenk s-a născut pe 11 noiembrie 1951 în judeţul Braşov, iar în 1976 a părăsit România stabilindu-se definitiv în Germania.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here