Prima clădire gonflabilă va fi inaugurată în China!

0
95

Copiii îl pot confunda cu un castel gonflabil într-un uriaş parc de distracţii. În realitate, este cel mai ambiţios proiect arhitectural din Shanghai. Clădirea gonflabilă a fost construită drept scut împotriva bacteriilor pentru birourile din interiorul clădirii.

China 1Dezvoltatorul, firma de arhitectură 3GATTI, este cunoscută şi pentru alte proiecte neobişnuite, precum clădirile acoperite de umbrele şi turnurile de telecomunicaţii îmbrăcate în iarbă.

Această clădire urmează să fie realizată cu ajutorul materialelor gonflabile concepute pe baza unui nylon anti-bacterian de culoare albă, ce vor fi poziţionate în exteriorul unei clădiri de birouri din centrul Shanghaiului, unul dintre cele mai importante oraşe ale Asiei.

Exteriorul, ce va avea aspectul unor baloane, va flutura în bătaia vântului, interacţionând cu oamenii din interior. Atunci când birourile sunt populate, exteriorul se va umfla la maximum şi va contribui la o aerisire superioară. Odată cu părăsirea birourilor, faţada se va dezumfla treptat, iar ventilaţia să scădea, la rându-i.

De asemenea, plantele ce urmează a fi amplasate între ferestre şi nylonul anti-bacterian, creează un fel de “microseră”, prin care temperatura va fi menţinută la un nivel constant, indiferent de temperatura exterioară.

Reprezentanţii companiei susţin că vor crea o “clădire emblematică, un punct de reper uşor de recunoscut, ca o sculptură cu caracter puternic, capabil să se remarce într-un peisaj urban dezolant”.

Sursa: YouSign.org

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here