Prima dietă din istoria omenirii, eficientă și astăzi

0
148

culturaCauţi demult o cură de slăbire care să-și facă efectul? Află că prima dietă e mai veche decât ți-ai imagina și mai simplă decât orice alt regim alimentar. Părintele medicinei din Antichitate, Hipocrate, a trăit pe vremea lui Pericle și a fost primul medic care a recomandat o dietă persoanelor obeze și un regim alimentar sănătos.

Medicina din acele timpuri se baza pe lucruri simple, Hipocrate considera că alimentele sunt în primul rând medicamente și pot preveni sau trata dezechilibrele din organism.

Și în Antichitate, se pare că oamenii sufereau de aceleași probleme. Totuși, ce le recomanda medicul grec e de neimaginat în zilele noastre. Își sfătuia pacienții să mănânce o dată pe zi, cât să aibă energie pentru a munci și să consume înainte de masă alimente bogate în grăsimi sau să bea ulei, pentru a se sătura mai repede.

Cel mai eficient sfat îl considera nuditatea. Oamenii care vroiau să slăbească trebuiau să doarmă dezbrăcați, pe un pat tare sau să poarte haine foarte subțiri și să facă băi cât mai puține, pentru a ajuta la consumarea rapidă a caloriilor.

Cu bune și cu rele, dieta se dovedea eficientă la vremea aceea.

Sursa: obiectiv.info

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here