Prima ediţie a Festivalului de Film “Cinema şi Propagandă” la Bucureşti

0
73

invitatie1_f4452d3646Vă veţi reaminti perioada propagandei comuniste prin prezentarea a 10 filme, cinci lungmetraje de ficţiune şi cinci scurtmetraje şi încă 15 jurnale de actualităţi reprezentative acelei epoci.

Când?
În perioada 12-16 martie a.c.

Unde?
Cinemateca Eforie din Strada Eforie nr 2, Bucureşti

Se vor alinia la apel următoarele producţii:
Ziua 1: Răsună valea (lungmetraj) – România pe drumurile democraţiei populare(scurtmetraj);
Ziua 2: Mitrea Cocor (lungmetraj) – De vorbă cu fraţii mei plugarii (scurtmetraj);
Ziua 3: Alarmă în munţi  (lungmetraj)- Poporul român în lupta pentru  democraţie/ Raidul păcii:
Ziua 4: Bijuterii de Familie(lungmetraj) – Reforma agrară 1945 (scurtmetraj)
Ziua 5: Tudor (lungmetraj) – Jurnale de actualităţi.

Cum?
Intrarea “obligatorie”, conform directivelor organizatorilor festivalului,  având sprijinul “tovarăşilor” de la Centrul National al Cinematografiei, este liberă.
Prin grija neprecupeţită a celor implicaţi în organizarea festivalului, se va avea grijă ca workshop-urile amenajate să întrunească toate cerinţele celor ce se vor încolona cu drag să vină la acest eveniment special. Sesiunile de workshop se vor desfăşura în fiecare zi a festivalului, înaintea rulării filmelor şi vor fi susţinute de specialişti în domeniu (jurnalişti, analişti politici, filosofi, critici de film, profesori de cinema, cineaste, etc.).

“Tovarăşul” Cristian Tudor Popescu, militant de seamă al cinematografiei româneşti  şi nu numai, a fost votat în unanimitate ca director al primei ediţii a Festivalului de Film “ Cinema şi Propagandă”.

Festivalul, ca instrument de educaţie, nu îşi propune să îi stimuleze pe spectatori să folosească propaganda în scop propriu, ci să înţeleagă mecanismele propagandei, pentru a se feri de acest fenomen nociv, dar omniprezent. Implicit, acest festival oferă posibilitatea de a determina revigorarea conştiinţei civice şi responsabilităţii sociale ale românilor, în spiritul adevăratelor valori ale democraţiei şi ale umanismului.

Sursa: EVZ.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here