Prima participare a României la BookExpo America s-a încheiat cu succes

0
60

bookexpoParticiparea României, în premieră, la BookExpo America (BEA), cel mai important târg internațional de carte din spațiul nord-american, desfășurat în perioada 28 – 31 mai, la New York, a fost o adevărată reușită, potrivit ICR New York.

Urmare a numeroaselor contacte stabilite cu prilejul târgului — cu traducători, scriitori, agenți literari, edituri și difuzori de carte, care au vizitat standul României sau au asistat la conferințele invitaților speciali ai României pe scena Global Market — rezultatele participării la BookExpo America urmează să fie concretizate prin proiecte și contracte care să promoveze pe piața nord-americană creația literară a autorilor români, atât a celor din România, cât și a scriitorilor din diaspora românească din SUA. Pe lângă beletristică — poezie sau proză—, vor fi promovate cărțile și albumele de specialitate, din domeniul artei, istoriei, arhitecturii, culturii și civilizației, care au fost masiv reprezentate la standul României de la BEA.

Ca o continuare imediată a BEA, „Manuscrisele Mihai Eminescu” — integrala operei eminesciene în ediție facsimilită, îngrijită de acad. Eugen Simion și publicată de Academia Română—, precum și cele mai importante cărți expuse la standul României de la BookExpo America 2014 au fost oferite luni Bibliotecii Congresului din Washington de către o delegație oficială din care au făcut parte Mihály Zoltán Nagy — vicepreședinte ICR, Ioana Drăgan — director general, Direcția Generală a Reprezentanțelor în Străinătate a ICR, și Doina Uricariu — director ICR New York. La rândul lor, Ilinca Franc și Roxana Nicolaescu, de la Direcția Comunicare a BNR, au oferit prestigioasei biblioteci, în cadrul aceleiași ceremonii, câteva dintre publicațiile monumentale dedicate patrimoniului național și realizate cu sprijinul BNR.

Sursa: agerpres.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here