Principalele pericole care pândesc oamenii plecați în misiune spre Marte

0
87

60525314Omenirea visează de mult timp să ajungă pe Marte, iar în ultimele decade s-au înregistrat progrese serioase pe drumul spre acest obiectiv.

Există însă în continuare o serie de provocări de ordin logistic și biologic care trebuie rezolvate înainte ca primul om să pună piciorul pe Planeta Roșie, conformSPACE, preluat de Agerpres.

Astfel, astronauții vor trebui să aibă suficientă hrană, apă și alte resurse pentru o călătorie care va dura între 6 și 9 luni doar dus. Organismul lor va trebui să reziste în condiții de microgravitație în timpul călătoriei și în condiții de gravitație redusă la destinație, dar și la radiațiile puternice din spațiul cosmic.

Deloc de neglijat este și problema plictiselii care poate demoraliza un echipaj aflat într-o misiune de lungă durată, mai arată SPACE.com.

“După toți acești ani s-ar putea să plecăm în sfârșit spre Marte”, a comentat Phil Plait, scriitor și editor specializat în astronomie pentru revista Slate.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here