Prinţul Harry a ajuns la Polul Sud, într-o expediţie de caritate

0
115

prince-harry-south-polePrinţul Harry a ajuns la Polul Sud vineri, după ce a parcurs peste 320 de kilometri în cadrul unei expediţii caritabile de trei săptămâni, organizată de asociaţia Walking With The Wounded, informeză Mediafax, citând France Press.

Grupul, format din 12 soldaţi răniţi în conflictele din Afganistan şi Irak, unii dintre ei cu membre amputate, originari din Marea Britanie, Statele Unite, Canada şi Australia, a sosit la Polul Sud vineri, în jurul orei 12.00 GMT, conform asociaţiei Walking With The Wounded.

Iniţial, expediţia trebuia să fie o întrecere între trei echipe – echipa Marii Britanii, a Statelor Unite şi a ţărilor din Commonwealth -, dar ideea competiţiei a fost abandonată datorită stării de oboseală a unora dintre participanţi, care nu s-au putut confrunta cu dificultăţile terenului.

Echipele au decis, cu toate acestea, să îşi continue înaintarea spre Polul Sud, trăgând sănii cu 70 de kilograme de bagaje şi înaintând într-un ritm de 14 până la 19 kilometri pe zi, la temperaturi de minus 35°C şi suportând vijelii de aproximativ 80 de kilometri pe oră.

“Ştiam că nu va fi uşor, dar tocmai de aceea provocarea este atât de formidabilă”, a declarat Ed Parker, directorul expediţiei şi cofondatorul asociaţiei Walking With The Wounded, care îi ajută pe soldaţii răniţi să se reintegreze în viaţa civilă.

Prinţul Harry, în vârstă de 29 de ani, al patrulea moştenitor în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, care a făcut serviciul militar în Afganistan ca pilot de elicopter, a patronat această expediţie.

Într-un mesaj audio difuzat miercuri, prinţul Harry a spus că toată lumea era “un pic obosită”, dar “şi-a regăsit ritmul”.

În 2011, prinţul Harry a participat la o expediţie către Polul Sud, care însă a trebuit să fie întreruptă pentru a fi prezent la căsătoria fratelui său, prinţul William, cu Kate Middleton.

Nepotul reginei Elizabeth a II-a este primul membru al familiei regale care a a ajuns la Polul Sud.

Cu toate acestea, soţul reginei Elizabeth a II-a, prinţul Philip, a traversat cercul Antarcticii în 1957, la bordul navei “Britannia”, pentru a aduce un omagiu exploratorului polar Ernest Shackleton.

Cu ocazia sărbătoririi a 60 de ani de domnie a reginei Marii Britanii, în 2012, o treime din teritoriul britanic al Antarcticii – o suprafaţă de 437.000 km pătraţi – a fost redenumit, în onoarea sa, “Queen Elizabeth Land”.

Ana Grama 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here