Procesiune cu relicva Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea, duminică, în Capitală

0
323

papa-ioan-paul-al-ii-lea-va-fi-beatificat-pe-1-mai-86167O procesiune cu relicva Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea, organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, va avea loc, duminică, pe străzile Capitalei.

Relicva Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea, care va fi purtată în procesiune pe străzile Capitalei, constă în câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif și a fost dăruită Catedralei “Sfântul Iosif” din București la 19 mai 2011 de către Cardinalul Stanislaw Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia, fost secretar personal al Fericitului Papă.

Participanții se vor aduna, la ora 13,45, în fața Monumentului Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea situat în apropierea sediului Nunțiaturii Apostolice din București, urmând să se deplaseze spre Catedrala Sfântul Iosif din București, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, într-un comunicat de presă.

La procesiune vor participa Arhiepiscopul-Mitropolit de București, Ioan Robu, episcopul romano-catolic auxiliar de București, Cornel Damian, episcopul de la Vicariatul greco-catolic de București, Mihai Frățilă, și monseniorul Muankembe Baudouin, consilier al Nunțiaturii Apostolice,

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în cinstea Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea din Catedrala Sfântul Iosif va fi prezidată de IPS Ioan Robu, la ora 15,00, la eveniment anunțându-și participarea și ambasadorul Republicii Polone în România, Marek Szczygiel.

Înscris în rândul Fericiților la 1 mai 2011 de către Papa Benedict al XVI-lea, Ioan Paul al II-lea va fi declarat sfânt la 27 aprilie 2014, conform deciziei Papei Francisc.

Odată cu declararea sa ca Fericit, Papa Ioan Paul al II-lea a fost înscris în calendarul Bisericii Catolice, comemorarea sa liturgică fiind stabilită pentru 22 octombrie.

Monumentului Fericitului Papă Ioan Paul al II-lea a fost amplasat la intersecția străzilor Bd. Schitu Măgureanu și Pictor C. Stahi la inițiativa Nunțiaturii Apostolice în România, în colaborare cu Primăria Municipiului București, în amintirea vizitei istorice pe care Papa Ioan Paul al II-lea a făcut-o în țara noastră în anul 1999, prima vizită a unui Suveran Pontif într-o țară majoritar ortodoxă.

Dezvelit la 1 august 2011, monumentul este opera în bronz a sculptorului sloven de origine bosniacă Mirsad Begic.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here