Procesiuni de Florii la Vatican şi Ierusalim. Papa: Cine sunt eu în faţa Dumnezeului meu?

0
112

Mii de oameni au sărbătorit Floriile în Piaţa Sfântul Petru, unde au asistat la slujba oficiată de Papa Francisc. Iar la Ierusalim, credincioşii s-au adunat în Biserica Sfântului Mormânt.

papa_90290900La Vatican Papa Francisc a celebrat mesa de Paşte in fata a zeci de mii de credincioşi din întreaga lume. Ceremonia a început cu tradiţionala procesiune din Piaţa Sfântul Petru după care Suveranul Pontif a binecuvântat sutele de mii de ramuri de palmier şi măslin care simbolizează intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim. Conform tradiţiei, populaţia cetăţii i-a pus astfel de ramuri la picioare.

În slujba de Florii se citeşte pasajul din Evanghelia după Matei care povesteşte patimile şi moartea lui Hristos. În cuvântarea sa, Papa Francisc a spus: “Ne-ar face bine să ne punem o întrebare. Cine sunt eu? Cine sunt eu în faţa Dumnezeului meu? Cine sunt eu în faţa lui Iisus care intră în Ierusalim? Sunt în stare să-mi exprim bucuria, să-L laud? Sau păstrez distranţa?”

La sfârşitul slujbei, Suveranul Pontif a binecuvântat mulţimea din Piaţa Sfântul Petru.

Creştinii au celebrat Floriile şi în Ierusalim, Cisiordania şi Gaza. La Ierusalim, credincioşii s-au adunat în Biserica Sfântului Mormânt. “Sperăm ca pacea să revină în această regiune şi sperăm să intrăm în Ierusalim ca atunci când Regele păcii a intrat în oraş şi vom duce o viaţă fericită şi veselă”, a spus Jaber Jildah, purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe.

Mai târziu, pelerinii vor participa la procesiunea anuală de la Muntele Măslinilor până în centrul vechi al Ierusalimului cu ramuri de palmier în mâini şi cântând imnuri religioase.

Sursa: m.stiri.tvr.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here