Veste bună pentru persoanele care suferă de alergii alimentare

0
81

Produsele ce pot provoca alergiiDupă ce mai multe persoane au avut probleme de sănătate din cauză că nu erau informate despre ingredientele alergene din produsele pe care le cumpărau sau le consumau, organismele europene dispun reglementări stricte.

Veste bună pentru persoanele care suferă de alergii alimentare

Începând cu data de 13 decembrie, Uniunea Europeană impune și României ca ingredientele cu potențial periculos pentru persoanele alergice să fie menționate expres, atât pe etichetele produselor, cât și în meniurile restaurantelor, informează www.gandul.info

După ce ne-a oferit un răgaz de doi ani, Uniunea Europeană ne obligă în mai puțin de o lună să respectăm legea. Etichetele produselor trebuie să conțină, pe lângă lista potențialilor alergeni din conținut, lotul din care face parte. Vor trebui menționate țara de origine și valoarea nutrițională.

Produse care provoacă alergii

Produsele care pot determina reacții alergice grave persoanelor sensibile la aceste alimente conțin unul din aceste 14 ingrediente: gluten, crustacee, moluște, pește;  alune, lupin, alune de copac; soia, ouă, lapte, țelină, muștar, susan, dioxid de sulf.

Citiți și Copiii cu astm au risc de alergie la arahide.

În România există peste 200.000 de persoane alergice la cel puțin un aliment. De 20 de ori mai mulți oameni au intoleranță la anumite produse. „Cea mai mare intoleranță este la lactoză. Aceasta poate provoca indigestie; arahidele pot duce chiar la şoc anafilactic;  fructele de mare dau alergie multora”, a spus dr. Brânduşa Petrutescu, medic alergolog.

Mihai Parfeni

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here