Produsele alimentare certificate calitativ, identificate printr-o aplicaţie

0
63
Produsele alimentare certificate calitativ
Produsele alimentare certificate calitativ

Produsele alimentare certificate calitativ

Produsele alimentare certificate calitativ pot fi identificate de acum foarte ușor printr-o aplicaţie.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a lansat, la Târgul INDAGRA 2018, aplicaţia pentru telefoane CPAC (Catalogul Produselor Alimentare Certificate), dedicată consumatorilor de produse alimentare certificate la nivel naţional şi european, anunță organizatorii.

Aplicaţia CPAC are ca scop găsirea, în timp real, de produse alimentare certificate în zona în care se află, precum şi detalii complete referitoare la producător şi la reţetele utilizate.

Valabilitatea certificatului de atestare

„Această aplicaţie este o iniţiativă de voluntariat pe care am avut-o la nivelul Agenţiei şi vine din dorinţa noastră de a ajuta consumatorii să aleagă acele produse alimentare care sunt sigure şi autentice. Departamentul nostru de IT lucrează, în acest moment, la modulul care va permite ca fiecare produs atestat să aibă un cod care va putea fi scanat, consumatorul având imediat la dispoziţie toate datele acestuia, inclusiv valabilitatea certificatului de atestare ca produs tradiţional.

De asemenea, am iniţiat discuţii cu producătorii pentru a le pune la dispoziţie gratuit înscrierea în această aplicaţie”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR, potrivit Mediafax.

Produsele alimentare certificate calitativ

Funcţiile disponibile în aplicaţie sunt: căutarea produselor şi a producătorilor după denumire şi număr de atestat; afişarea pe hartă a producătorilor cu posibilitatea de navigare către un producător; filtrarea produselor şi a producătorilor în funcţie de tipul atestatului (Produs Tradiţional, Reţetă Consacrată, DOP, IGP, Produs Montan), categoria produselor, judeţul producătorului şi distanţă (necesită activarea sistemului de localizare al dispozitivului).

Alte funcţii disponibile 

Alte funcţii disponibile sunt: afişarea detaliilor despre produs şi producător – număr atestat, tip atestat (Produs Tradiţional, Reţetă Consacrată, DOP, IGP, Produs Montan), punct de lucru, denumire, descriere, contact; posibilitatea de a evalua un produs (necesită autentificare); posibilitatea de a crea o listă cu produse favorite (necesită autentificare).

Aplicația CPAC a fost dezvoltată de AFIR, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru a afişa şi localiza produsele româneşti care au fost deja omologate la nivel naţional (produse tradiţionale, montane, cu reţetă consacrată) şi la nivel european (produse cu denumire de origine protejată – DOP sau cu indicaţie geografică protejată – IGP).

Aplicaţia CPAC este disponibilă, într-o primă etapă, în Google Play Store, accesând CPAC – AFIR.DIT. În etapa următoare aplicaţia va fi disponibilă şi în AppStore

Citește și:

Idei geniale care au schimbat omenirea – Agricultura 
Telemeaua de Ibănești, al doilea produs românesc tradițional recunoscut în UE

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here