Profil de inventator: Luigi Vlădăreanu – premiat cu aur la Geneva 2013

0
424

Luigi Vlădăreanu a primit în anul 1998 titlul de doctor în Electronică de la Institutul de Mecanică Solidelor al Academiei Române.

LuigiDin anul 2003, Ministerul Educației și Cercetării, Direcția Executivă pentru Finanțarea Educaţiei superioare și de cercetare științifică – expertiză tehnică la nivel înalt pentru proiectul MEC / CNCSIS, din 2003 până-n 2005, membru al Comitetului de Științe Inginerești al Consiliului Național de Cercetare românească, din 2005, Profesor / Cercetător științific Gr.I al Academiei Române, din 2009 șef al Departamentului de Robotică și Mecatronică al Institutul de Mecanică Solidelor al Academiei Române.

Munca sa științifică este axată pe controlul în timp real în mecanica solidelor aplicate în controlul traiectoriei robotului, poziția hibrid – controlul forţei, sisteme multi-microprocesor pentru controlul roboţilor, achiziţie şi procesare a datelor fizice experimentale, metode experimentale și de procesare semnal, manipulatori nano-micro, de control semi-activ de vibrații mecanice de sistem, de control semi-activă a Sisteme de dissipaters magnetoreologice, automatizări industriale complexe cu controlere logice programabile în structură distribuită și descentralizată.

A publicat peste 35 de cărți și capitole de carte, 19 cărți editate, peste 200 de lucrări în reviste, procedurile și conferințe în domeniu. Director și coordonator a 15 de burse de cercetare naționale și internaționale – programe de dezvoltare în ultimii 5 ani, 15 brevete de invenție, în curs de dezvoltare 17 metode de lucru avansate care rezultă din activitățile de cercetare aplicativă și mai mult de 60 de proiecte de cercetare. Luigi Vlădăreanu este câștigător a două Premii de aur și de Excelentă în Cercetare 2000, SIR 2000, ale Guvernului român și Agenţia pentru Ştiinţă, Tehnologie și Inovare. Nouă Premii Internaţionale de la competiţii de inventică şi inovatie şi medaliat cu aur la Geneva 2007-2009, cât şi Aur la Brussels, Zagreb, Expoziţia internaţională Bucureşti.

În anul 2006 a primit premiul “Traian Vuia”, acordat de Academia Romană, cel mai înalt for de cercetare ştiinţifică din România, pentru un grup de lucrări ştiinţifice publicate , domeniul controlului în timp real în mecanica solidelor. El este membru al Institutului Internațional de Acustică și vibrații (IIAV), Universitatea Auburn, SUA (2006), Comitetul de cercetare ABI, Institutul biografic american (2006), Societatea globală de ştiinţă şi inginerie, WSEAS (2005), Asociația Internațională pentru Modelare şi Simulare Tehnici în întreprinderi – AMSE, Franța (2004), Consiliul Naţional de Cercetare din România (2003-2005), etc.

Luigi este coordonator de doctorat în domeniul Inginerie Mecanică, la Academia Română.

El a fost organizator la mai multe conferințe internaționale, cum ar fi “General Chair of four WSEAS Internaţional Conferences (http://www.wseas.org/conferences/2008/romania/amta/index.html), prezidat Sesiuni plenare la Houston (2009), Harvard, Boston (2010) și Penang, Malaezia 2010, Paris 2011, pentru Conferinţele internaţionale WSEAS , este liderul echipei de proiect de cercetare WSEAS: Sisteme de Mecanică şi Robotică și servește la diverse alte conferințe și societăți academice.

La Salonul Internaţional de Inventică Geneva 2013 a câştigat medalia de Aur pentru invenţia “Metodă şi dispozitiv de control în timp real al roboţilor prin proiecţie virtuală“, cât şi premiul special din partea delegaţiei Rusiei.

 

 Sursa: premiileinovatiei.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here