Programul european Erasmus+, lansat la Bucureşti

0
106

2082_1f0a11b78b96e08bd55091e3ba1f29d4Menţinerea tinerilor pe piaţa forţei de muncă şi în sistemul de învăţământ este tema principală a unei conferinţe care va avea loc luni şi marţi la Bucureşti, când va fi lansat programul european Erasmus+, a cărui finanţare atinge în următorii şase ani 14,7 miliarde de euro, din fonduri europene.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale,  evenimentul “Menţinerea tinerilor pe piaţa forţei de muncă, în sistemul educaţional şi/sau în programe de formare profesională: Provocări comune – soluţii comune” îşi propune să analizeze modul în care cooperarea şi schimbul de bune practici în domeniul educaţiei, formării profesionale şi al ocupării forţei de muncă pot conduce la intervenţii publice eficiente pentru sprijinirea tinerilor, în scopul integrării acestora pe piaţa forţei de muncă şi în programe de educaţie sau formare profesională.

În cadrul acestui eveniment, marţi, va avea loc lansarea programului european Erasmus+, în prezenţa comisarului european Androulla Vassiliou. Bugetul european al programului Erasmus+ în perioada 2014-2020 este de 14,7 miliarde de euro, România urmând să beneficieze în anul 2014 de aproape 50 de milioane de euro pentru proiecte de cooperare în educaţie, formare şi tineret.

Conferinţa de la Bucureşti va reuni autorităţi publice, organizaţii internaţionale, reprezentanţi ai lumii academice şi ai mediului de afaceri din statele membre ale Uniunii Europene, EFTA, Balcanii de Vest, Turcia, Republica Moldova şi Ucraina, precum şi delegaţii din unele state participante la Uniunea pentru Mediterana.

Între 2007 şi 2013, aproximativ 80.000 de studenţi, tineri, profesori, formatori şi animatori pentru tineret din România au beneficiat de burse în cadrul programului UE pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii şi al programului “Tineret în acţiune”, care au fost înlocuite de programul Erasmus+.

Ana Grama

Jurnal Spiriual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here