Psihologul de familie

0
297

psihofamxDupa o activitate universitara laborioasa, sustinatoare a promovarii noului in psihologie, dupa ce in anul 2007 a infiintat Asociatia Nationala a Psihologilor de Familie, doamna Conf.Univ.Dr.Mariana Caluschi a lansat in anul 2008 cartea „PSIHOLOGUL DE FAMILIE Necesitate in spatiul romanesc”,

carte scrisa parca cu pana sufletului prin care a picurat cu har Duhul Sfant . Autoarea revine la preocuparea pe care a imbratisat-o pentru prima data cu cativa ani in urma, cand a lansat conceptul de „psiholog de familie”, o necesitate a poporului nostru.

Cu aceasta lucrare „PSIHOLOGUL DE FAMILIE Necesitate in spatiul romanesc”, autoarea, defineste un nou tip de profesie in peisajul familiei romanesti moderne, psihologul de familie.

Activitatea acestui psiholog, de factura spirituala, ’’ar potenta si ar eficientiza munca medicului de familie, a asistentului social, a sociologului sau pedagogului social’’ . Necesitatea de a asigura sanatatea psihica, fizica si morala a familiei, precum si dorinta de a scoate la lumina calitatea profesionala inalta a psihologilor nostri, sunt cei doi vectori care au determinat demersul in sine.

O asemenea carte poate fi scrisa numai de catre o persoana capabila de trairi spirituale deosebit de profunde, mai ales legate de familie, cum sunt acelea prezentate in aceasta carte „PSIHOLOGUL DE FAMILIE Necesitate in spatiul romanesc”.

Conf.Univ.Dr.Mariana Caluschi a refacut drumul psihologului de familie, de la concept la realitate si pana la viitoare profesie, care sa fie sustinuta de Colegiul Psihologilor, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, politicieni si romanii toti. A trait alaturi de toti autorii diferiti ca varsta si formatie care si-au prezentat in acest volum comunicarile, studiile si cercetarile lor de teren,’’toti uniti de interesul pentru ‚’traducerea in fapt’’ a psihologului de familie, pentru fertilizarea terenului la nivelul constiintei conducatorilor comunitatii si societatii romanesti vis-a-vis de acest specialist’’. Autoarea s-a transpus in familia actuala atat de bine, incat a putut prelua si reda informatii reale existente in spatiul romanesc actual, despre acele intamplari minunate care ar putea fi in ea, daca ar exista psihologul de familie.

Toate acestea le-a putut realiza datorita cunoasterii spirituale si a eforturilor pe care le face pe calea desavarsirii prin iubire. Astfel, realitatea familiei noastre romanesti este pusa in expresie si daruita noua, cititorilor, cu atata iubire de oameni, incat nici cea mai impietrita inima nu cred ca nu va vibra catusi de putin la citirea acestei lucrari.

Coperta este realizata de Editura PERFORMANTICA, Institutul National de Inventica, Iasi, cu multa inspiratie; semnificatiile profunde constituite sunt proprii familiei romanesti,contribuind la valoarea acestei lucrari.

Prefata, realizata de Conf.Univ.Dr.Mariana Caluschi, exprima parerea unui profesionist al familiei romanesti despre acest volum, despre familia romaneasca si mai ales despre necesitatea existentei psihologului de familie.

Credem ca aceasta lucrare va aduce o contributie importanta la trairea iubirii de Dumnezeu,de neamul romanesc, de tara, in special de familie, iar semnificatiile continutului vor ajuta cititorii sa-si inteleaga si sa-si iubeasca mai mult familiile lor.

Dorinta de a dezgheta inimile este crezul spiritual al autoarei,slujind astfel, prin cuvant, PSIHOLOGUL DE FAMILIE , familiile si oamenii pentru a fi mai luminosi.

ANDREI GABRIELA-MANUELA
Presedintele Filialei Neamt a
„Asociatiei Nationale a Psihologilor de Familie din Romania”

Puteti accesa :https://jurnalspiritual.eu/?s=psihologul+de+familie

A_Gabriela