De Crăciun: Purceluși strălucitori, creați cu ADN de meduze | VIDEO

0
144
Purceluși strălucitoriCu ocazia Crăciunului, oamenii de știință din China au creat în laborator 10 purceluși care strălucesc în întuneric sub acţiunea razelor fluorescente, cu ajutorul unei tehnici inventate de oamenii de ştiinţă de la Facultatea de medicină Manoa din cadrul Universităţii Hawaii, relatează Huffington Post.

Cercetătorii au reușit performanța prin injectarea unei proteine fluorescente. Ea a fost extrasă din ADN-ul unor meduze, în embrionii de porc,. Ei au obtinut astfel în laborator 10 purceluși care strălucesc în nuanţe de verde.

Aceeaşi tehnică a fost utilizată în Turcia, la începutul acestui an, pentru a crea primii iepuraşi care strălucesc în întuneric. În aceeaşi ţară se lucrează în prezent pentru obţinerea unor oi “fluorescente”.

Oamenii de știință încearcă, astfel, să inventeze o metodă eficientă şi ieftină pentru a putea introduce în corpul uman o genă cu efecte benefice cu scopul de a trata o serie de maladii genetice.

Medicul Stefan Moisyadi de la Universitatea din Hawaii spune că această tehnică va fi benefică pentru multe persoane care suferă de o maladie sangvină rară, denumită hemofilie.

“Putem să producem astfel enzime, mult mai ieftin, lucrând pe animale. Intr-o uzină ar costa multe milioane de dolari pentru a fi construită”, a afirmat Moisyadi.

Potrivit aceluiaşi cercetător, cei 10 purceluşi din China nu au fost deloc afectaţi de acea proteină cu efect fluorescent. Ele vor avea probabil o speranţă de viaţă egală cu a tuturor semenilor lor.

“Lumina verde este doar un marker ce arată că metoda funcţionează perfect”, a spus Stefan Moisyadi.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here