Puterea rugăciunii

0
94

rugaciune1Rugăciunea este comunicarea directă, personală între noi și Dumnezeu. Dacă am avea bunăvoința de a recunoaște forța unei rugăciuni, niciodată nu am fi fără speranță. Când ne rugăm, cu inima deschisă, nu suntem singuri. Sunt alături de noi o mulțime de îngeri care se roagă pentru noi, împreună cu noi. Prezența neîncrederii, precum și mentalizarea afectează puterea rugăciunii. Spusă din inimă, cu smerenie și bucurie, rugăciunea este dorința onestă a sufletului, care nu va rămâne fără răspuns.

 „Doamne, ajută! “ este pe buzele multora dintre noi, rostit fie la început, pentru spor în ceea ce urmează să întreprindem, fie ca final în depășirea unei situații. Doamne, apară! Doamne iartă-mă! Doamne, păzește sufletele noastre! Sunt rugăciuni adresate Divinității, pe care le rostim în diverse situații.

Crescuți de mici cu rugăciuni precum Îngerașul, pe care le rosteam din inocența copilăriei, importanța rugăciunii în viața noastră am descoperit-o mai târziu. Rugăciunea ne deschide noi orizonturi, ne arată calea, când ne-am rătăcit, ne redă speranța și ne aduce bucurie în suflet și în viață, ne temperează orgolii și mândrii și ne ajută să fim mai înțelegători cu cei din jur.

Deși au fost făcute numeroase studii și cercetări care au relevat importanța rugăciunii in viața și bunăstarea oamenilor, altele care au demonstrat efectele pozitive ale rugăciunilor asupra sănătății, care au dus la vindecări miraculoase, amintirea acestora, cu toate că ar întări spusele de mai sus, ar afecta într-o oarecare măsura ceea ce am numit, puterea rugăciunii.

Fiecare putem să recunoaștem că, am trăit, fiecare pentru sine, puterea rugăciunii spuse din inimă. Iar dacă acest lucru nu s-a întâmplat până acum, trebuie să experimentați această putere convinși că rugăciunile sincere vor fi auzite.

Ema P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here