Radu Beligan şi Marin Moraru, la a 54-a aniversare a Teatrului de Comedie

0
168
Radu BeliganTeatrul de Comedie din Bucureşti va sărbători cea de-a 54-a aniversare, pe 5 ianuarie 2015, printr-un spectacol de gală. Vor participa personalităţi de care se leagă direct istoria acestui teatru, printre care Radu Beligan, Sanda Toma, David Esrig, Lucian Giurchescu şi Marin Moraru.

Arhivele Teatrului de Comedie sunt personajul principal al unui eveniment ce va marca cea de-a 54-a aniversare a acestei instituţii.

Astfel, pe 5 ianuarie 2015, de la ora 19.00, va avea loc vernisajul expoziţiei “Comedia Remix. Un document colectiv. Confesiuni şi perspective 1960-1990″, proiect de cercetare realizat de Cristina Modreanu şi Maria Draghici, la invitaţia directorului Teatrului de Comedie, George Mihăiţă.

Vernisajul va fi urmat de un spectacol de gală. Vor participa personalităţi de care se leagă direct istoria acestui teatru, printre care Radu Beligan, Sanda Toma, David Esrig, Lucian Giurchescu şi Marin Moraru. Spectacolul documentar-live regizat de Vlad Massaci va provoca confesiuni în direct moderate de Cristina Modreanu şi Cătălin Ştefănescu, continuând cu o celebrare informală care completează albumul de familie al teatrului.

Comedia “Remix” este un proiect de activare a arhivelor. El va continua pe parcursul anului 2015 cu realizarea unui album al expoziţiei.

Va urma un film documentar şi o serie de conferinţe pe teme inspirate din descoperirile făcute în urma cercetării. Proiectul aşează evoluţia teatrului în contextul mai larg al epocii, citit din persectivă culturală, socială şi antropologică.

Teatrul de Comedie din Bucureşti este un teatru de repertoriu. El a fost înfiinţat în 1961 de cunoscutul actor Radu Beligan. Din 2002, Teatrul de Comedie este condus de actorul George Mihăiţă.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here