“Ramona”, în regia lui Andrei Crețulescu, în competiție la Semaine de la Critique

0
118

"Ramona", în regia lui Andrei Crețulescu,Scurtmetrajul independent “Ramona”, în regia lui Andrei Crețulescu, a fost selectat în competiția oficială a secțiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

A 54-a ediție a prestigioasei secțiuni va avea loc luna viitoare, în perioada 14 — 22 mai.  Semaine de la Critique este o secțiune paralelă a Festivalului de la Cannes. Ea a fost înființată în 1962 și concentrată pe regizori aflați la început de carieră.

Violent, stilizat și fără dialoguri, “Ramona” încheie trilogia realizată de Andrei Crețulescu și începută cu scurtmetrajele “Bad Penny” (2013) și “Kowalski” (2014). Din distribuție fac parte aceiași actori: Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, cărora li se adaugă Ana Ularu.

Cu o experiență de critic de film, Andrei Crețulescu a produs pentru HBO România primul sezon din serialul “În derivă” și nouă documentare originale. În 2011 a înființat compania de producție Kinosseur. După ce a produs lungmetrajul “Killing Time” (regia Florin Piersic Jr.), Andrei a scris și regizat “Bad Penny” și “Kowalski”. Acesta din urmă a fost laureat cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Zagreb. El a primit premiul de regie și de interpretare (Andi Vasluianu) la Festivalul de Film European de la Lille, în 2015.

“Ramona” este un scurtmetraj 100% independent, produs de Andrei Crețulescu (Kinosseur), Radu Stancu (deFilm) și Claudiu Mitcu (We Are Basca). Coproducători sunt Dan Chișu (DaKino) și Eugen Kelemen (Digital Cube).

 Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here