Arie van ‘t Riet – un punct de vedere unic asupra vieții

0
312

O serie uimitoare de imagini cu raze X realizate de un specialist olandez în radiologie, Arie van’t Riet, explorează mecanismele interne ale animalelor și plantelor.

În vârstă de 66 de ani, medicul radiolog, a început să facă radiografii plantelor în timpul cursurilor prin care îi învăța pe angajații spitalului la care lucra, cum să utilizeze aparatul cu raze X. Pasul următor a fost să folosească camere digitale şi un stop de culoare, pentru a transforma radiografiile în artă.

Fiecare imagine este realizată în casa lui, unde are un aparat de raze X sub licență.

În cadrul unui interviu pentru BBC Eart acesta spunea „Am început cu florile. După câţiva ani am început să editeze parţial culoarea din aceste imagini realizate cu raze x. Apoi am făcut același lucru și pe animale”.

raze X

van ‘t Riet realizează acum o serie de opere de artă cu raze x, care subliniază frumusețea interioară a vieții. Munca s-a neoferă o nouă perspectivă a supranaturii:

Acest Hypercium a crescut la intrarea spitalului la care a lucrat van’t Riet.

arie 1

„Raze x demonstrează complexitatea și rafinamentul interior al elementelor naturale.”

arie 2

“Mai departe, caut plante și flori aparținând habitatul animalului respectiv. Din animale, flori și plantele, am sa construiesc scena mea naturală completă. ”

Flori sălbatice în aproape de orașul Deventer, Olanda:

arie 3

O mierlă se odihneștepe omagnolie:

arie 4Un pește unic cumpărat de la o piață de pește locală:

arie 5Deoarece van ‘t Riet nu poate vedea rezultatele muncii sale până la developarea filmelor, rezultatele au fost și pentru artist o surpriză.

„Uneori animalele se dovedesc a fi la puternic deteriorate intern. Uneori, compoziția este dezamăgitoare. Dar acestea înseamnă mult pentru mine dacă în cele din urmă, razele X subliniază cât de uimitoare este natura. ”

arie 6Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here