Razele de soare din prima parte a dimineţii, remediu împotriva obezităţii?

0
125

Nimic mai simplu pentru cei care vor să scape de obezitate. Aceştia trebuie să se trezească de dimineaţă pentru a se bucura de razele de lumină ale primelor ore, potrivit unui studiu publicat în Statele Unite.

soareCercetarea care a fost centrată pe 54 de voluntari a arătat care pentru a pentru a scăpa de o parte din kilogramele în plus nu s-au abţinut de la mâncare într-o cantitate normală şi nu făcut exerciţii fizice suplimentare, alegând doar să se expună mai mult luminii naturale în primele ore ale dimineţii.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista americană PLOS ONE, numele articolului fiind „Timing and Intensity of Light Correlate with Body Weight in Adults”.

„Ceea ce este important cu adevărat este expunerea la lumină să aibă loc în timpul zilei, masa corporală a persoanelor din studiu nefiind importantă”, a remarcat Kathryn Reid, profesoară de neurologie la şcoala de medicină de Universitatea Nortwestern Feinberg, co-autor al studiului menţionat.

Vârsta medie a voluntarilor participanţi în testarea efectelor razelor de soare ale dimineţii au avut vârste de aproximativ 30 de ani. Acesştia au purtat un dispozitiv la îîncheietura mâinii care a măsurat timpul de expunere la lumină şi ciclurile de somn. De asemenea, voluntarii ai consemnat tot ceea ce au mâncat în timpul celor şapte zile de studiu.

Expunerea la lumina dată de razele de soare ale dimineţii a avut un efect benefic asupra indicelui de masă corporală, indiferent de nivelul activităţii fizice, aportul caloric, timpul de somn sau vârstă. Potrivit concluziilor „lumina este cel mai important agent de reglarea a orologiului intern care reglementează ritmul circadian, cel care, la rândul lui, reglementează echilibrul energetic”, a declarat Phyllus Zee, un alt co-autor al studiului. „Concluzia este că ar trebui să încercaţi să ieşiţi la lumină razelor de soare între ora 8.00 şi prânz”, a adăugat Zee, precizând că de la 25-30 de minute poate fi simţit efectul pozitiv al acţiunii acestei lumini.

Sursa: adevarul.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here