Recordul istoric la sumo, doborât de un luptător din Mongolia

0
173

TPE03-JAPAN-SUMO+Luptătorul de origine mongolă Hakuho a câștigat vineri pentru a 33-la oară Cupa Împăratului la sumo, tradiționalul turneu de Anul Nou care are loc la Tokyo, doborât astfel recordul legendarului Taiho, care a înregistrat 32 de victorii în această competiție, între 1960 și 1971.

Hakuho (29 ani), născut la Ulan Bator, s-a impus în fața principalilor săi rivali, Harumafuji și Kakuryu (originari, la rândul lor, din Mongolia), care dețin ca și el titlul de “yokozuna” (mare campion), precum și a japonezului Kisenosato, deținătorul titlului de “ozeki” (al doilea ca importanță din sumo), informează Agerpres.

Luptătorul mongol l-a învins pe Kisenosato în finală, fiind proclamat învingător în penultima etapă a turneului, disputat pe arena Kokugikan din Tokyo. În luna noiembrie Hakuho a reușit să câștige turneul de la Fukuoka și a egalat, cu această ocazie, recordul de 32 de victorii deținut de Taiho, considerat până acum cel mai mare “rikishi” (luptător de sumo) după Al Doilea Război Mondial.

De la retragerea lui Taiho, în 1971, doar un singur luptător, Chiyonofuji, a reușit să se apropie de performanțele acestuia, înregistrând 31 de victorii între 1981 și 1990.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here