Regizorul Silviu Purcărete: Mă abţin să vorbesc public, ce fac eu contează prin ce vedeţi pe scenă

0
98

Unul din cei mai importanţi regizori români, Silviu Purcărete, a explicat recent, într-un dialog public, cu actorul Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, că preferă să nu prea vorbească în public despre profesia sa, dorind să se exprime doar prin spectacolele sale.

“Am o mare dificultate, o lipsă de plăcere în a teoretiza ceea ce fac. De aici vine şi renumele de rău vorbitor. Astăzi (nr. 28 aprilie 2018) am vorbit îngrozitor de mult. Pentru că vorbesc foarte mult de fapt. În general, mă abţin să vorbesc public şi să vorbesc în mod oficial şi să vorbesc despre profesia mea. Pentru că, ceea ce fac eu, cred că contează, dacă contează, prin produsul pe care dumneavoastră îl vedeţi pe scenă şi nicidecum prin ceea ce aş putea să vă spun pe lângă”, a declarat Purcărete, vineri seara, într-un dialog public, cu actorul Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Marele său regret rămâne faptul că, deși este absolvent al unui liceu de arte plastice în Bucureşti, nu a ajuns plastician.

“Am fost tot timpul interesat de artele plastice, dar nivelul meu era mediocru. Mi-ar fi plăcut să fi fost plastician. (…) Mi-ar fi plăcut mai mult decât ce fac acum, dar nu a fost să fie”, a precizat el.

Potrivit unui comunicat de presă, citat de Agerpres, spectacolele produse la Sibiu de Silviu Purcărete au fost premiate şi apreciate de public, printre ele numărându-se “Faust”, “Metamorfoze”, “Călătoriile lui Gulliver”, “D’ale carnavalului”, “Lulu” şi “Oedip”.

Ana Grama