Nu te mai suport!

0
276

sufletSuflet – Frumusețea ascunsă a semenilor. Să avem relații frumoase cu ceilalți.

Vremurile actuale ne zugrăvesc cel mai hidos tablou al relaţiilor dintre semeni. Egoismul, iubirea de sine, iubirea de arginti, iubirea de mărire şi mai ales de dominare, sunt patimi care aduc pe oameni la ură, dezbinare şi război.

Evanghelia lui Hristos însă ne învaţă mai presus de orice iubirea faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni pentru a ne bucura de pace, linişte, bucurie şi binecuvântare. Dacă vom urma învăţăturii celei bune, vom fi fericiţi, împăcaţi, împliniţi. Niciodată nu vom ajunge să spunem semenului nostru.

Dacă nu îți place de aproapele tău, tu ești problema, nu el

Când stomacul nu mai poate să ,,digere” mâncărurile pe care le poate înghiți, înseamnă că ai o problemă. Ești un om care suferă. Și, dacă îți dorești sănătatea, va trebui să te îngrijești… Să afli modul potrivit prin care să-ți vindeci stomacul.

Același lucru este valabil și cu ,,stomacul” care se numește suflet. Când nu-l ,,înghiți” pe aproapele tău, când așa cum se spune, nu-l ai la inimă, tu ești problema, nu aproapele tău!

Citiți și Caută-l pe Dumnezeu în sentimentele tale!

Deci ești în postura celui care suferă!

Și, dacă dorești sănătatea, tu va trebui să te îndrepți, nu aproapele tău……

Nimeni nu s-a supărat vreodată că pe dinafară castanele au coaja groasă verde, care înnegrește mâinile… Că migdalele au înveliș tare, care trebuie spart. Și nimeni n-a încetat să le mănânce pentru că aceste fructe creează greutăți la curățat și se bucură de fructul gustos.

De ce oare să nu se întâmple același lucru și în relațiile noastre cu semenii?

Să aflăm frumusețea ascunsă din suflet

De ce să nu ne îngrijim cu aceeași liniște și răbdare, calm și simplitate, de aflarea frumuseții ascunse a sufletului semenilor, care există cu siguranță în toți?

Citiți și Despre tulburările lumii de astăzi: Ce se întâmplă şi cu sufletul păcătos.

Când îl iubești pe aproapele tău, admiri ,,diamantul” care se găsește înlăuntrul lui și inima ta se bucură. Când nu-i iubești, te agăți de ,,pietrele” și de ,,mărăcinii” lui și-ți îmbolnăvești inima.

Arhimandrit Vasilios Bacoianis

Sursa: Manastirea Prislop

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here