Remedii antigripale în sezonul rece

0
379

sezonul rece remediiRemedii pentru gripele cu care ne confruntăm în sezonul rece

Ne aflăm în plin sezon în care gripa, răceala și viroza ne pândesc la fiecare pas. Și cum poți să te bucuri de o plimbare prin parc când ai febră sau nas înfundat?

Iată motivul pentru care am întocmit o listă cu alimente care stimulează imunitatea și cresc rezistența organismului.

Usturoiul

Acest condiment cu miros puternic, cunoscut în bucătăria românească are efecte terapeutice cunoscute din vremuri străvechi. În copilărie știam, de la cei mai în vârstă că este un remediu natural împotriva viermilor intestinali, la copii. Dacă e să ne referim strict la efectele sale în combaterea gripei, cercetările au scos la iveală faptul că el conține alicina, cunoscută pentru capacitatea sa de a lupta împotriva virozelor și al efectului său expectorant. Mai mult decât atât usturoiul aduce organismului un aport de vitamine și minerale, în special seleniu. Pentru a beneficia de proprietățile terapeutice, trebuie consumat ca atare. Pentru o respirație proaspătă puteți mesteca frunze de mentă sau de busuioc.

Scorțișoara – de mare ajutor în sezonul rece

În combinație cu mierea de albine, este un tratament cunoscut împotriva răcelilor. Mierea are cunoscute proprietăți antimicrobiene, antivirale și antibacteriene. La rândul său scorțișoara este renumită pentru efectele antiinflamatorii, antibacteriene, și antioxidante. Pentru sezonul rece se face o mixtură dintr-o linguriță de miere și un sfert de linguriţă de scorțișoară. Acest amestec promite că ne scapă de simptomele răcelii sau gripei în doar două zile.

Cătina

Bogată în antioxidanți și vitamina C, cătina stimulează imunitatea. Poate fi consumată ca sirop sau amestecată cu miere, dimineața pe stomacul gol.

Vitamina C

Este binecunoscută pentru efectele sale împotriva afecțiunilor din sezonul rece. Se găsește în diferite concentrații în surse naturale, precum fructe să legume de sezon.

Pentru un trup sănătos nu uitați de starea de spirit. O atitudine optimistă împreună cu credința sunt un antidot puternic împotriva bolilor, îmbunătățind totodată și stilul de viață.

Citiți mai multe articole pe teme asemănătoare la rubrica Stil de viață – Sănătate.

Ema P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here