Remedii la îndemână pentru durerile de ureche

0
28669

infectie-ureche-copil-mareRemedii pentru durerile de ureche – Când trebuie să apelăm la medic – Soluții bune și leacuri la îndemâna oricui – Ce afecțiuni indică o durere de ureche – Sfaturi practice

 

 

 

Nu există un lucru mai puternic ca o durere de urechi care să vă aducă aminte de momentele mai puțin plăcute ale copilăriei. Altfel spus, durerea de urechi nu este amuzantă. Puteți să abordați problema de la exterior spre interior, apelând la soluții pentru urechi sau chiar la sucul de usturoi, sau de la interior, cu supe și gargară care facilitează drenarea mucusului și dilatarea trompei lui Eustachio. Tratamentele cu căldură și frig pot fi de asemenea de ajutor pentru a calma durerea.

Picurați

Încălziți timp de un minut o linguriță de ulei pentru bebeluși, ulei mineral sau ulei de măsline deasupra unei farfurii cu apă caldă. Testați temperatura pe pielea de la încheietura mâinii, după care picurați puțin în ureche pentru a mai ameliora durerea. (Atenție! Dacă credeți că timpanul este fisurat, nu puneți niciun fel de lichid în ureche. Acest lucru este indicat de obicei de o scurgere de lichid din ureche.)

Scurgeți și uscați
  • – Încercați cu supă picantă de pui sau chilii. Iuțeala face mucusul să se miște și poate elimina lichidul din ureche, ameliorând durerea.
  • – Beți suficientă apă în fiecare zi. Mușchii care lucrează atunci când înghițiți ajută trompele lui Eustachio să se deschidă, permițând scurgerea lichidului din ureche.
  •  – Faceți gargară cu apă călduță cu sare. Aceasta ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în zona trompelor. În plus, reduce orice tip de inflamație care ar putea să le blocheze.
  • – Încercați cu echinacea şi goldenseal. Echinacea ajută organismul să lupte cu infecția, iar goldenseal favorizează uscarea lichidelor din ureche. Adăugați o pipetă din fiecare tinctură în puțină apă și beți la fiecare 2-3 ore.
  • – Folosiți o pernă în plus pentru a vă menține capul într-o poziție puțin mai ridicată decât de obicei atunci când dormiți. Această poziție va ajuta urechile să elimine lichidul, micșorând presiunea.
Încălziți și răciți

Stați pe o parte și puneți într-o poziție confortabilă o sticlă cu apă caldă sau o pernă electrică peste ureche. Sau folosiți un prosop umezit în apă caldă. Căldura calmantă îmbunătățește circulația la ureche și ajută de asemenea la reducerea presiunii.

Ce este în neregulă

O durere de urechi înseamnă că ceva probabil nu este în regulă în urechea mijlocie, care reprezintă micul spațiu situat imediat în spatele timpanului. Un canal subțire denumit trompa lui Eustachio unește urechea mijlocie cu partea posterioară a gâtului. Acest canal permite scurgerea lichidelor și, de asemenea, egalizarea presiunii din interiorul urechii. Virusul răcelii comune face ca lichidul să se acumuleze în trompa lui Eustachio, declanșând o durere puternică. Bacteriile se dezvoltă foarte bine în acest lichid, producând la infecții ale urechii mijlocii. Aceste lucruri sunt foarte frecvente la copii, dar pot afecta și adulții. Dacă urechea începe să vă doară după o călătorie cu avionul, atunci cauza este probabil presiunea puternică și nu infecție.

 Ar trebui să-mi sun medicul?

Mergeți la medic dacă urechea vă doare foarte tare, dacă acest lucru se întâmplă timp de mai multe zile sau dacă durerea este însoțită de febră. Ar trebui să spuneți medicului dacă aveți o scurgere din ureche, sunteți amețit sau aveți dureri atunci când mestecați. O durere acută și intensă, urmată de o diminuare a acesteia ar putea indica ruperea timpanului. Alte semne des întâlnite ale rupturii timpanului sunt prezența unei secreții (câteodată cu sânge), auz înfundat, un țiuit în urechea respectivă și amețeală sau vertij. Dacă aveți aceste simptome, mergeți la medic înainte de a încerca oricare dintre remediile prezentate în articol. De asemenea, apelați la medic dacă urechea este blocată cu ceară și orice încercare de a o desfunda acasă nu a dat rezultate. Medicul v-ar putea recomanda picături sau spălături.

Pentru a reduce inflamația din urechea afectată, purtați șosete reci și aplicați comprese calde pe ureche. Puneți șosete de bumbac în apă cu gheață, stoarceți-le și puneți-le pe picioare. Apoi trageți peste acestea o pereche de șosete de lână. Simultan, puneți o compresă umedă și caldă peste urechea dureroasă.

Ameliorați durerea cu usturoi

Mâncați unul sau doi căței de usturoi zilnic. Această vegetală cu gust puternic și înțepător ajută în lupta cu virusurile și bacteriile. Puteți să și mestecați un cățel sau doi de usturoi. Sau pisați usturoi proaspăt, amestecați-l cu ulei de măsline și întindeți-l pe pâine.

  • – Dacă usturoiul proaspăt vă produce arsuri la stomac, luați o capsulă de usturoi la fiecare masă.
  • – Preparați o soluție de urechi antibacteriană. Stoarceți un cățel de usturoi și puneți câteva picături din sucul obținut într-o linguriță de ulei de măsline. Picurați în ureche pentru a elimina infecția.
Eliminați ceara din ureche

Atunci când urechile produc prea multă ceară sau din neatenție o împingeți adânc în canalul auditiv când încercați să vă curățați urechile, se poate forma un dop profund în ureche. Acesta poate provoca durere, țiuit, pierderea auzului și probleme de echilibru. Soluția pentru rezolvarea acestei probleme este de obicei un proces în două etape. Prima este introducerea în ureche a unei soluții care să înmoaie ceara. A doua constă din spălături pentru a îndepărta ceara și a curăța urechea.

Masați blând zona din spatele lobului urechii pentru a favoriza eliminarea cerii. Apoi trageți de lob și, în același timp, deschideți și închideți gura.

Înmuiați și clătiți

În momentul în care mergeți la culcare, umpleți o pipetă cu ulei de măsline călduț și introduceți-l în urechea afectată. Lăsați lichidul să înmoaie ceara din ureche. Puneți un dop de vată în ureche după aceasta (pentru a nu păta perna). Repetați tratamentul zilnic timp de trei sau patru zile.

1001 de remedii casnice, Reader’ s Digest

Te invit să citești mai multe articole despre remedii naturale aici.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here