Remedii pentru tratarea exceselor alimentare

0
171

Excese alimentare – Iată că perioada Sărbătorilor de iarnă a trecut, iar întrebarea ce se află acum pe buzele fiecăruia dintre noi este cum procedăm după excesele culinare „comise”.

excese alimentareAstfel, dacă am mâncat anumite alimente bogate în grăsimi, sigur ne vom confrunta cu indigestii ori dureri de stomac.

Aceste inadvertențe, spun specialiștii, se pot trata cu ingrediente simple pe care le găsim în propria cămară ori frigider.

Alimente care ne salvează în caz de excese alimentare

O să vă prezentăm în cele ce urmează o listă de alimente care ne „salvează”.

Banane

De pildă, alimentele foarte ușor digerabile sunt bananele. Acestea vor permite stomacului să respire după mesele copioase servite anterior. Potrivit http://www.foodstory.ro , ele sunt bogate în potasiu și fibre solubile, ajutând sistemul digestiv să funcționeze normal după excese alimentare.

Suc de portocale

Mai mult, fiindcă problemele de indigestie sunt cauzate de cele mai multe ori de lipsa de aciditate din stomac, acizii din sucul de portocale vin în sprijinul nostru. Specialiștii recomandă consumul sucului de portocale înainte de masă.

Alimente picante

Chiar dacă poate unii dintre noi nu tolerăm aromele tari, mai ales atunci când avem probleme digestive, aflăm că alimentele picante vin ca un remediu pentru această disfuncție. Chimionul este indicat pentru că stimulează secreția de bilă, care ajuta digestia.

Renunță la sare

Un alt sfat pentru combaterea problemelor digestive este renunțarea la sare, respectiv alimente sărate.

Dacă nu poți renunța la pofta unei gustări crocante, rezumă-te la migdale coapte nesărate sau popcorn pregătit de tine.

Orez

Câți dintre dumneavoastră știau că orezul, de exemplu, este un aliment ce alină stomacul, el având puține fibre, ceea ce îl face a fi ușor digerabil? Similar unei felii de pâine prăjită sau unei porții de cartofi fierți, orezul nu va irita stomacul.

Oțetul de mere

Un penultim remediu amintim oțetul de mere, indicat pentru a îmbunătăți digestia.

Rețetă: o lingură de oțet de mere plus o lingură de miere dizolvată într-un pahar cu apă.

Ceai de mentă

Ceaiul de mentă este ultimul, dar nu cel din urmă pe lista remediilor amintite, care combate stările de greață sau crampele. Acesta poate alina mușchii stomacului și totodată ajută ficatul să secrete bila, de care organismul are o nevoie stringentă pentru a digera grăsimi. Este foarte relaxant, mai ales după excese alimentare.

Mai multe remedii naturale găsiți la rubrica Sănătate.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here