Remedii rapide pentru diverse boli

0
130

remediiRemedii naturiste pentru diverse boli

Vindecarea rănilor

Se decupează o bucată de scoarţă de mesteacăn şi se aplică pe rană, cu partea interioară spre piele.

Remedii pentru tuse și dureri în gât

O lingură de gălbenele se aduce până la punctul de fierbere, într-un pahar cu apă (250 ml). Apoi se infu­zează până la răcire. Un sfert din lichid se bea călduţ, cu restul se face gargară. Se repetă de 3-4 ori pe zi.

Hepatita C

Pentru o cură, este ne­voie de aproximativ 250 de flori de crăiţe (vâzdoagă). Se taie cu foarfeca 10 flori de gălbenele, o floare de crăiţă, o crenguţă de peliniţă (o plantă de mărime mică, de 10-12 cm înălţime, de culoare argintie şi un miros plăcut de pelin), de preferat cu flo­ricele, o linguriţă de rostopască (flori cu frunze) şi o lingură de mentă. Se pune pe foc un vas emailat, cu un litru de apă rece şi cu amestecul de plante. Când dă în primul clocot, se pune capacul, se micşo­rea­ză focul şi se mai lasă 2 minute.

Se strecoară li­chidul călduţ. Se bea primul pahar dimineaţa, pe nemâncate. După aceea nu se mănâncă timp de 2 ore (obligatoriu). Lichidul rămas se bea în timpul zilei, după masă sau între mese. Se poate îndulci cu miere de albine. Se prepară zilnic. Se bea în cure de 10 zile, cu pauze între cure, de 3 zile. În pauză, se bea ceai din lăstari sau crenguţe de prun. În primele 3 luni, analizele devin mai bune, dar e bine ca trata­mentul să nu se întrerupă. Durata ideală este de 7 luni.

Remedii pentru pietre la rinichi

Pentru o cură, este nevoie de 15 lămâi şi 15 ouă de găină. Se amestecă bine sucul stors dintr-o lămâie cu albuş crud dintr-un ou. Se bea imediat, dimineața, pe nemâncate. Timp de 30 de minute, nu se bea şi nu se mănâncă nimic. O cură durează 15 zile. Pietrele se elimină fără dureri. Din meniu se scoate categoric alcoolul, mâncarea grasă şi sărată, dar se beau ceaiurile care ajută la eliminarea pietrelor.

Mâini crăpate

Dacă pielea mâinilor se usucă şi crapă, formează “solzi”, în timpul spălării, mâinile se săpunesc cu săpun şi o bucăţică de zahăr, apoi se clătesc cu apă caldă.

Remedii pentru dureri de dinți

O lingură de rădăcină de stânjenel se opăreşte cu 200 ml de apă şi se ţine pe foc mic, timp de 10 minute. Se ţine decoctul în gură, atât de fierbinte cât puteţi rezista.

Un con confecţionat dintr-o coală de hârtie albă se pune pe o farfurie curată şi se aprinde. Cenuşa se aruncă, iar cu mâzga neagră ce rămâne pe farfurie se unge gingia de lângă dintele bolnav.

Hemoroizi

Se fierbe o sticlă (500 ml) de ulei de floarea-soarelui, de preferat nerafinat, cu 5 flori de crin alb. După primul clocot, uleiul se ţine pe foc mic un minut, se răceşte şi se strecoară. Se îmbibă un tampon cu ulei şi se introduce în anus, înainte de culcare, timp de o săptămână. În timpul curei, se bea de 3-4 ori pe zi câte o linguriţă de suc de ceapă. După aceea se mănâncă repede o bucăţică de pâine de secară sau de mămăligă.

Sursa: Formula As

Descoperiți și alte articole interesante la rubrica Stil de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here