Remediu natural împotriva arsurilor solare

0
105

arsuri-solarePrimele semne ale insolaţiei sunt arsurile la nivelul pielii. Acestea apar mai întâi pe umeri şi nas, extinzându-se pe spate, abdomen, mâini şi picioare. Ca să eviţi lezarea gravă a pielii, poţi folosi propolis pentru arsurile solare.
Propolisul are capacitatea de a accelera repararea celulelor pielii şi grăbeşte vindecarea ţesuturilor afectate. În plus, propolisul conţine acid feluric, un protector al pielii afectate de razele ultraviolete. Pentru că rănile produse de arsurile solare să se vindece rapid, unge pielea cu o cremă cu propolis.
Înainte de a pleca în concediu, îţi poţi pregăti o cremă cu propolis. Încinge pe foc 50 g de untura de porc.
Pune 3 linguri de tinctura de propolis şi o bucăţică de ceară de albine, cât o alună. Lasă la foc mic timp de 10 minute, amestecând încontinuu. După ce iei crema de pe foc, amesteca în continuare câteva minute, până se întăreşte. Pune crema cu propolis într-un borcănaş şi păstreaz-o la frigider.
Ceară de albine are şi ea proprietăţi antiseptice şi conţine vitamina A, care este necesară pentru dezvoltarea normală a celulelor şi a tegumentului.

Sursa: mami.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here