Republica Conch

0
30

Republica Conch

„Noi ne-am separat acolo unde alţii s-au unit” este mottoul acestei micronaţiuni din Key West, Florida, creată în 1982 ca răspuns la înfiinţarea unui nou punct vamal ce-i stânjenea pe locuitori şi afecta turismul. La scurt timp după secesiune, Conch a trecut printr-un război de un minut cu Statele Unite ale Americii, timp în care proaspăt numitul prim-ministru Dennis Wardlow a pocnit în cap un om îmbrăcat în uniforma forţelor navale cu o baghetă de pâine. Prim-ministrul s-a predat imediat, solicitând ulterior un ajutor de un miliard de dolari din partea Statelor Unite ale Americii. Încă aşteaptă aceşti bani.

Paşapoartele republicii nu sunt valide în străinătate, dar site-ul micronaţiunii susţine că un cetăţean din Conch a evitat moartea sigură în Guatemala arătând forţelor revoluţionare paşaportul Conch în locul celui american. Se pare că rebelii au lăsat armele deoparte şi l-au cinstit pe vizitator cu câteva rânduri de tequila.

Paşapoartele Republicii Conch nu pot fi folosite în călătoriile internaţionale.

 

Sursa: Atlas Obscura – Ghidul exploratorului minunilor ascunse ale lumii, scris de Joshua Foer, Dylan Thuras şi Ella Morton

V-ar mai putea interesa și aceste articole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here