Responsabilitatea pentru propriile alegeri

0
171

responsabilitateaResponsabilitatea inseamna raspundere pentru faptele noastre.

După ce Adam a mâncat mărul, el a dat vina pe Eva. El a spus: femeia pe care ai pus-o lângă mine m-a făcut să o fac. Unii îşi acuză părinţii, guvernele, deficitele mari, imigranţii că fac muncă de mai bună calitate pentru un salariu mai mic. Ei îşi acuză companiile, şi dau vina în mod specific pe şefii lor. În loc să lucreze la ceea ce se întâmplă în interiorul lor, ei încearcă să dea vina pe ceea ce se află în jurul lor.

Responsabilitatea e a noastra

Este întotdeauna mai uşor şi mai convenabil să presupui că răspunsul se află în altă parte sau la ceilalţi. Insa, responsabilitatea e a noastra. Dacă am învăţat ceva în viaţă este bumerangul negreşit al lui Dumnezeu. Roata se întoarce întotdeauna şi că ceea ce transmiţi ţi se va întoarce în mod sigur înapoi cândva. Niciodată n-am spus o minciună care într-un final nu m-a bântuit sau mi-a făcut rău şi nu am făcut vreo faptă bună care să nu mă fi ajutat sau vindecat în vreun fel. Nu suntem responsabili pentru ceea ce se întâmplă în afara noastră, pentru ceea ce alţii fac sau gândesc, decât pentru cum alegem să răspundem – aceasta este atitudinea noastră.

Când ştii unde mergi şi că tu conduci, poţi să iei decizii rapid şi uşor.

”Responsabilitatea pentru noi înşine este a noastră. Dacă va fi să se întâmple, depinde de mine. Şi aceia care nu se pot hotărî de frică de a face alegerea greşită, aflându-se în indecizie. Ei pur şi simplu nu-şi îndeplinesc scopurile, care este o cerinţă pentru succes. Ei preferă să se amestece în mediocritate. Când ştii unde mergi şi că tu conduci, poţi să iei decizii rapid şi uşor. Iar din cauza acestui fapt unic, învingătorii în viaţă par să fie hotărâţi în mod automat. Ei merg înainte fără ezitare deoarece ei şi ceilalţi care merg alături de ei ştiu unde merg şi că nimic nu le poate bloca calea. Toţi indivizii sunt ceea ce sunt şi unde sunt pentru că deciziile pe care le iau determină de fapt dacă câştigă sau pierd propriul lor joc în viaţă.

Fiecare jucător trebuie să accepte cărţile pe care viaţa i le dă. Dar odată la fiecare mână, doar ea sau el trebuie să decidă cum să joace cărţile pentru a câştiga jocul.”

Scriitorul John Erskine a scris „Cu toţii ştim că o viaţă grea este la fel de dificilă, la fel de plină de muncă, obstacole şi greutăţi ca o viaţă bună. Singura alegere este felul de viaţă pentru care ar vrea un individ să facă eforturi.” Indiferent că eşti un ratat sau un om împlinit sau un individ fericit, poţi să te mângâi pe spate, luând meritele sau vina pentru locul tău.

Noi ne-am desprins de părinţii noştri la o vârstă mult mai tânără decât am crezut. De atunci ne conducem propriile vieţi. Eu nu mi-am dat seama până nu am ajuns la aproximativ 30 de ani că eu sunt în spatele volanului în viaţa mea. Credeam că sunt genele mele, sau horoscopul, sau copilăria mea.

Prin antrenament specializat şi disciplină este posibil sa ne controlam pulsul, pragul durerii etc

Dar tu şi eu nu suntem victime în vântul sorţii. Noi suntem la cârmă. Noi avem responsabilitatea actiunilor noastre. Nu suntem păpuşi atârnate în voia eredităţii şi mediului nostru. Cunosc mulţi indivizi care trebuie să lucreze până târziu tot timpul ca şi când companiile sau şefii lor i-ar obliga. Tu şi eu decidem să lucrăm până târziu câteodată pentru că există lucruri importante pe care vrem să le facem. Oamenii care trebuie să facă anumite lucruri urăsc de obicei să le facă, nu sunt fericiţi făcându-le. Dacă te simţi obligat să faci ceva în viaţă, în acest sens, eşti iresponsabil în acel act. Controlul de sine responsabil este calea spre sănătatea mentală şi, în mod frecvent, şi spre sănătatea fizică de asemenea.

Cercetări actuale asupra bio-comportamentului şi programelor de bio-feed­back au verificat potenţialul uman pentru controlul funcţiilor corpului şi emisiilor de unde ale creierului. Prin antrenament specializat şi disciplină, este posibil şi poate chiar practic să ne controlăm pulsul, pragul durerii, frecvenţele undelor creierului şi alte funcţii ale organismului ca mijloace de mentenanţă pozitivă a sănătăţii pentru viitor.

”Psihologia succesului”, Denis Waitley

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here