Reţetă: Broccoli cu lămâie şi usturoi

0
625
BroccoliBroccoli se află în topul celor mai bune şi sănătoase alimente din lume, aşa că am ales o reţetă care să ne permită să extragem toate beneficiile oferite de această legumă.
Ingrediente

1 broccoli

3 linguri de ulei de măsline

3 căţei de usturoi

sare de mare

½ lămâie

Preparare

Broccoli se desface şi se spală. După această procedură, se pune într-o oală, se acoperă cu apă şi se sărează. Se lasă la fiert până când capătă o nuanţă de verde închis. Apoi, se scoate cu o paletă într-o sită, şi se clăteşte cu apă rece.

Puneţi uleiul de măsline într-o cratiţă, adăugaţi usturoiul tocat mărunt, căliţi-l 2-3 minute, adăugaţi zeama de lămâie, broccoli şi lăsaţi la foc mic câteva minute, după care, puneţi sare după gust şi serviţi ca atare (peşte, pui, smântână, simplu).

Beneficii

Previne cancerul

Printre tipurile de cancer pe care acesta le poate împiedica să se dezvolte se numără cancerul la sân, de col uterin şi de prostată. De asemenea, ameliorează inflamaţiile şi simptomele reacţiilor alergice iar lucrurile nu se opresc aici, conţine cantităţi semnificative de acizi graşi Omega 3, care sunt cunoscuţi pentru capacităţile lor antiinflamatorii.

Îmbunătăţeşte rezistenţa oaselor

Ei bine, broccoli conţine un nivel ridicat de calciu şi vitamina K, elemente esenţiale pentru sănătatea oaselor şi prevenirea osteoporozei. Mai mult decât atât, ajută la menţinerea sănătăţii inimii. 

Ajută la detoxifierea organismului

Pe de altă parte, fitonutrienţii speciali din broccoli ajută la toate etapele de detoxifiere a organismului, inclusiv la activarea, neutralizarea şi eliminarea deşeurilor toxice din organism.

Aşadar, includeţi în dieta dvs. broccoli dacă doriţi să beneficiaţi de numeroasele elemente nutritive esenţiale în menţinerea unei sănătăţi optime.

Mădălina M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here