Reţetă: Salată de dovleac şi măr ras

0
1507

Salata de dovleac şi măr rasFiecare dintre noi suntem preocupați de ce vom mânca în timpul zilei. Ei bine, în următoarele rânduri vă vom convinge să încercaţi această reţetă incredibil de bună. Salata, poate fi servită la micul dejun, ca un aperitiv, sau ca un desert. Este destul de simplă şi o recomandăm tuturor.

Ingrediente pentru Salata de dovleac şi măr ras

3-4 mere

3 linguri de nucă măcinată/alune măcinate

2 felii de dovleac crud

2 linguri de miere (opţional)

2 linguri de coajă de lămâie rasă

1 lingură de esenţă de vanilie

1 vârf de lingură de scorţişoară

1 morcov ras (opţional)

Preparare

Merele şi dovleacul se rad pe răzătoarea mare şi se amestecă într-un bol, cu restul ingredientelor (dacă merele sunt dulci, renunţaţi la cele 2 linguri de miere). Recomand, ca înainte de a rade lămâia, să o spălaţi cu oţet de mere sau bicarbonat (pentru a o curăţa de pesticide).

Beneficii

Această reţetă aduce o serie de beneficii pentru sănătate, deoarece conţine ingrediente bogate în vitamine şi antioxidanţi.

Merele

Graţie proprietăţilor terapeutice admirabile, europenii au lansat un moto foarte cunoscut: ”Un măr pe zi ţine doctorul departe” prin urmare, sunt considerate cele mai sănătoase fructe din lume. Sunt incredibil de bune pentru inimă, ţin departe constipaţia, previn hemoroizii, curăţă ficatul, previn diabetul şi combat cancerul.

Nucile

Datorită conținutului de proteine, nucile sunt excelente în întreținerea sănătății oaselor, a mușchilor, pielii și a celulelor. Au proprietăţi anticancerigene, sunt bogate în proteine, fibre şi sunt foarte hrănitoare.

Dovleacul

Menţine sănătatea inimii, întăreşte imunitatea şi îmbunătăţeşte vederea. Dovleacul este bogat în carotenoide (îi dă culoarea specifică). De asemenea, este o sursă extraordinară de fibre deoarece induce senzaţia de saţietate.

Coaja de lămâie

Îmbunătăţeşte sănătatea oaselor, previne osteoporoza, reduce stresul şi luptă împotriva cancerului. Consumul de coajă de lămâie este recomandat şi pentru scăderea colesterolului, curăţarea ficatului dar şi pentru prevenirea bolilor de inimă.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here