Graţie proprietăţilor terapeutice admirabile, europenii au lansat un moto foarte cunoscut:” Un măr pe zi ţine doctorul departe”. Astfel, au fost concepute foarte multe diete pe bază de mere pentru afecţiuni digestive, renale, obezitate, artrită şi cancer.
În următoarele rânduri vă voi prezenta o reţetă tonică de mere proaspete, un preparat dietetic, simplist şi medicinal. Preparatul aduce cu sine o serie de beneficii pentru sănătatea noastră. Salată de Mere este o hrană sănătoasă şi bogată în substanţe.
Ingrediente pentru Salată de Mere :
1 kg de mere
3 linguri de miere de albine
1 vârf de cuţit de scorţişoară
½ lămâie
150 ml de vin alb (sec)
Preparare
Cojile prezintă valori nutritive, astfel nu recomand decojirea lor. Merele se spală cu oţet de mere, se scot cotoarele, se taie felii subţiri sau se rad pe răzătoare şi se pun într-un bol. Se stoarce lămâia, cu sucul obţinut se stropesc merele. De asemenea puteţi folosi coajă de lămâie, tăiată fâşii subţiri, după ce a fost spălată cu oţet de mere. Se pune la baie marină vinul, mierea şi scorţişoara. Se lasă la foc mic circa 10 minute, amestecându-se des. Sosul obţinut se toarnă peste salata de mere din bol.
Beneficii
În funcţie de soiul lor, merele conţin în jur de 83% – 93% apă, calciu, fier, potasiu şi Vitaminele A, B, C şi PP. În coaja merelor există o cantitate dublă de Vitaminele C şi B5. Consumate cu tot cu coajă, merele au un efect benefic asupra sistemului digestiv, absorbind toxinele şi microorganismele. Ajută la eliminarea acidului uric, fiind un tratament natural pentru cei ce suferă de reumatism sau artrită. Merele incluse în dieta zilnică ajută în obezitate şi reduc tensiunea arterială.
S-au obţinut rezultate rentabile de către cercetătorii elveţieni privind tratarea diabetului infantil printr-o dietă de mere şi roşii.
Consumate seara, merele induc somnul şi produc un efect calmant asupra sistemului nervos.
Mădălina M.
Jurnal Spiritual