Reţetă: Sirop de urzică pentru anemie

0
1325

Beneficiile urzicii pentru sănătate sunt atât de variate şi importante, încât această plantă nu ar trebui să lipsească din casele noastre. Suferinzii de anemie se plâng de faptul că obosesc imediat, chiar şi în lipsa unui efort fizic. Privind acest aspect ne duce cu gândul că este simptomul specific lipsei de fier. Urzica ameliorează stările de epuizare, purifică sângele şi reduce semnificativ simptomele alergiilor. Potrivit cercetărilor de la Universitatea Bastyr din Washington, urzica este o plantă nutritivă, bogată în potasiu, fier, siliciu şi Vitaminele B, C, K. Fierul fiind cel mai important pentru formarea hemoglobinei.

urzicaReţetă

Pentru acest sirop s-a optat pentru cele mai alese ingrediente acestea ajungând pentru 3 litri sirop de urzică.

Ingrediente

30-40 vârfuri de urzică/150 g de urzică uscată

1 kg de zahăr brun/200 g de miere

5-6 lămâi/portocale

3 litri de apă rece

Preparare

Siropul minune este recomandat pentru a trece cu brio peste obişnuitele probleme de sănătate (anemie, oboseală, alergii).

Culegeţi în jur de 30-40 vârfuri de urzică tânără, spălaţi urzicile şi citricele cu oţet de mere, tocaţi plantele şi fructele mărunt şi puneţi-le într-un vas cu apă. Acoperiţi-le cu un capac şi lăsaţi la macerat 24 de ore.

După expirarea timpului (24 de ore), amestecaţi preparatul şi strecuraţi-l. Adăugaţi zahărul brun şi amestecaţi din când în când, până se topeşte zahărul. De regulă se topeşte în 24 de ore. Dacă folosiţi miere nu mai trebuie să amestecaţi. După această perioadă, turnaţi siropul în sticle şi păstraţi-le la frigider.

Administrare

Se diluează ½ pahar de sirop (100ml) cu ¼ pahar de apă. Siropul obţinut de bea zilnic, până la terminarea preparatului.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here