Retețe de vin fiert cu scorțișoară

0
268

vin fiertRețete de vin fiert – Aroma iernii la gura sobei

1. Vin fiert cu rom

Vinul roșu fiert, aromat cu scorțișoară şi alte arome (cuişoare, felii de portocală sau lămâie) este o băutură tradițională de iarnă. De asemenea, există şi foarte multe variante ale vinului fiert cu scorțișoară. De pildă, în Germania se adaugă şi puţin lichior sau rom iar în locul vinului roșu de struguri se foloseşte vin de coacăze sau de cireşe. Călugăriţa austriacă Hildegard von Bingen confirmă puterile tămăduitoare ale acestei băuturi. În manuscrisul ei s-a descoperit o rețetă de vin roșu fiert cu scorțișoară pentru umori rele, febră reumatică, gută sau infecţii virale.

2. Vin fiert cu scorțișoară – rețeta călugăriţei Hildegard von Bingen

Luaţi un vas din oţel, turnaţi în el vin roșu. Adăugaţi câteva frunze şi bucăţi de lemn de arbore de scorțișoară și acoperiţi cu capac. Puneţi vasul la foc mic. Se recomandă a fi consumat când este cald, de mai multe ori pe zi, până la vindecare.

3. Vin fiert cu scorțișoară și ghimbir           

Se pun într-o oală 3 căni de vin roșu, 2 beţe de scorțișoară şi 1 cm de rădăcină de ghimbir feliată. Acoperiţi cu capac şi puneţi oala la foc mic. După ce dă în clocot, se adaugă un vârf de cuţit de pulbere de turmeric şi se ia de pe foc. Lăsaţi la infuzat încă 20 de minute, după care îl strecuraţi şi îl beţi fierbinte.

Pentru mai multe rețete accesați rubrica Stil de viață.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here