Invenții care au schimbat lumea secolului al XIX-lea – Revolverul (1876)

0
484

centre_fire_revolverRevolverul a fost inventat de Samuel Colt, în 1836. Revolverul era o armă de mână cu ţeavă relativ lungă şi un cilindru rotitor care conţinea cinci sau şase gloanţe. Samuel Colt şi-a prevăzut noua armaşi cu un nou cocoş. Reprezenta un mare pas înainte faţă de generaţia anterioară de arme de mână, care consta din pistoale cu cremene cu o ţeavă sau cu două ţevi. Revolverul Colt, denumit după inventatorul lui, dădea posibilitatea de a trage şase focuri în loc de două. Era o creştere semnificativă a puterii de tragere.
Invenţia lui Samuel Colt a jucat un rol important în cursul istoriei americane. Se spune că, dacă Abraham Lincoln i-a făcut pe toţi americanii liberi, Samuel Colt i-a făcut pe toţi egali. De la brevetareare revolverului Colt. s-au vândut peste 30 de milioane de arme de foc, purtând această marcă. În a doua jumătate a secolului al XlX-lea, revolverul Colt a fost arma de foc cea mai cunoscută în Statele Unite, în Canada şi în Mexic.
Deşi revolverul le-a adus o grămadă de bani lui Samuel Colt şi moştenitorilor lui, creând şi numeroase locuri de muncă în industria armamentului. , este greu de văzut în ce fel a făcut această invenţie să fie bună. Se poate argumenta că oamenii se înarmau pentru a se apăra. Revolverul Colt putea fi folosit pentru autoapărare. Chiar şi dureros să te gândeşti la câţi oameni trebuie să fi fost ucişi de revolvere, la cât de mult a încurajat revolverul criminalitatea şi la câtă teamă inutilă a generat.

Invenții care au schimbat lumea, Rodney Castleden

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here