Reţetă: Salată de ridiche neagră

0
1271

Ridichea neagră are utilizări medicinale din cele mai puternice, fiind folosită ca aliment, în salate şi la gătit. Este considerată şi întrebuinţată ca un adevărat elixir în ţările orientale (Asia şi India).

Ridichea neagră Ingredientele pentru salată de ridiche neagră sunt accesibile oricui puteţi adăuga legume, alimente (pere, ţelină, ouă, măsline) în funcţie de preferinţa fiecăruia.

-2 ridichi negre

-1 morcov

-1 măr

-Ulei de măsline

-Suc de lămâie

-Sare de mare

-Frunze de mentă (opţional)

Ridichea, morcovul şi mărul se rad pe răzătoare, sau se taie fâşii. Se amestecă cu zeama de lămâie şi uleiul de măsline. Se adaugă sare şi se aromatizează cu frunze de mentă. Ridichea neagră se mai poate consuma şi sub formă de suc, fiartă înăbuşit sau fiartă la aburi.

Beneficii

Este o sursă excelentă de Vitaminele A, B şi E precum Vitamina C care conţine potasiu, magneziu şi fier. Este recomandată pentru tratarea diferitelor afecţiuni fiind foarte bogată în antioxidanţi. În Europa şi China este utilizată pentru stimularea funcţiei digestive, pentru curăţarea şi întărirea ficatului.

Medicina chineză foloseşte acest aliment pentru sănătatea plămânilor iar frunzele plantei au efecte detoxifiante. Ridichea neagră aparţine familiei cruciferelor, a plantelor care au 4 petale în formă de cruce. Aceasta este mai mare decât ridichea obişnuită, de mărimea unui măr, cu o coajă groasă, neagră şi miez alb. Originea acesteia se pierde în timpul Egiptului antic dar românii sunt aceia care au răspândit-o în Europa.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here