Elevii români pot participa la a doua competiție de robotică spațială organizată de ESA

0
71

esaElevii români cu vârste cuprinse între 11 și 19 ani pot să participe la cea de a doua competiție de robotică spațială organizată de Agenția Spațială Europeană (ESA).

Termenul limită de primire a scrisorilor de intenție din partea echipelor de studenți este 6 februarie. Copiii trebuie să trimită apoi un material video care va prezenta membrii echipei, strategia pe care o vor adopta pentru robotul lor și orice prototip hardware pe care l-au construit.

Elevii vor fi provocați să proiecteze un robot capabil să mute o încărcătură de la un capăt al unui model al Stației Spațiale Internaționale la celălalt.

Agenția Spațială Română (ROSA) invită elevii cu vârste cuprinse între 11-19 ani să participe la cea de-a doua competiție de robotică spațială.

Aceasta este organizată de Agenția Spațială Europeană (ESA). Aceștia sunt provocați să proiecteze un robot capabil să mute o încărcătură la Stația Spațiala Internaționala (ISS).  Astronautul ESA Andreas Mogensen urmează să zboare la Stația Spațială Internațională pentru 10 zile. El va zbura în luna septembrie a acestui an în cadrul misiunii numite iriss. El va fi implicat în competiție”, precizează Agenția Spațială Română într-un comunicat.

Data până la care echipele trebuie să depună documentația este 22 mai.

Documentația presupune descrierea proiectului în detaliu, inclusiv partea de design a robotului, astfel încât proiectele lor să poată fi evaluate.

În luna decembrie, echipele rămase în competiție se vor reuni la ESTEC, Centrul European de Tehnologie și Cercetare Spațială, în Olanda, pentru marea finală.

Echipele vor concura pentru a vedea care robot poate muta mai multă încărcătură dintr-o parte în alta a modelului ISS. Timp de doua zile vor incerca sa evite coliziunile pe drum.

“Andreas Mogensen se va afla acolo pe întreaga perioadă de timp. El le va răspunde studenților la întrebările cu privire la perioada pe care a petrecut-o în spațiu. La finalul competiției acesta va acorda premiile câștigătorilor”, mai precizează Agenția Spațială Română.

Ana Grama
Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here