Rolurile de mamă şi de soţie, prioritare pentru femeile din România

0
69

1e9532f2759100bRolurile de mamă şi de soţie sunt principalele priorităţi ale femeilor, se arată într-un unui sondaj realizat de postul de radio Itsy Bitsy FM, post care, în prezent, este recepționat în Bucureşti şi în peste jumătate din teritoriul României.

Potrivit unui comunicat, sondajul, realizat online, a scos la iveală că femeile cer ajutorul abia când nu mai au timp sau sunt la capătul puterilor şi atunci apelează în principal la soţ sau la părinţi. În plus, doar 24,3% dintre femei sunt conştiente că fericirea depinde doar de ele însele.

“Ştim că mamele sunt adesea atât de concentrate pe nevoile copiilor şi ale familiei, încât uită să mai aibă grijă şi de ele. De aceea, în luna martie vrem ca toate femeile să se simtă susţinute, înţelese şi ajutate să-şi ofere momente de relaxare şi de bucurie. Şi le-am întrebat direct pe ele de ce au nevoie cu adevărat, creând apoi programe speciale pentru starea lor de bine. Aşa că, staţi pe frecvenţa Itsy Bitsy FM şi surprizele vor fi multe!”, a declarat Nadia Tătaru, directorul general al Itsy Bitsy FM.

Majoritatea femeilor chestionate au răspuns că fericirea lor depinde de alţii, 59,2% dintre ele legând starea de bine de soţ, 69,1% de copil, restul factorilor care aduc fericire în viaţa femeilor fiind viaţa profesională sau chiar societatea.

Pe de altă parte, deşi sunt adesea împărţite între foarte multe roluri în viaţă – cel de mamă, de soţie, de profesionistă sau de gospodină -, femeile se gândesc să apeleze la ajutorul altora, doar în ultimă instanţă.

Din sondajul Itsy Bitsy reiese că 84,6% dintre femei apelează în primul rând la sprijinul soţului/partenerului, solicitând cu precădere ajutor în gospodărie, supravegherea sau transportul copilului, dar şi suport emoţional – ascultare, înţelegere şi sfătuire.

Peste 52% dintre femeile intervievate cer ajutor divin atunci când dau de greu, rugându-se pentru linişte sufletească, sănătatea lor şi a familiei, pentru înţelepciune şi răbdare.

Doar 5% dintre aceste femei apelează la ajutor de specialitate, precum terapeut sau coach şi atunci când o fac, se confruntă deja cu situaţii de criză. Pentru a se relaxa şi a-şi recupera starea de bine, femeile, care au participat la sondaj, declară că ascultă muzică, fac o plimbare, aleg să gândească pozitiv sau să se roage. Apoi, în preferinţele lor de metode de regenerare urmează: ciocolata, somnul, sportul, lectura sau joaca cu copilul,  se mai arată în comunicat.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here