România a trecut la ora de vară. Cum ne afectează schimbarea

0
99

ora_de_vara_57829100România a trecut în această noapte la ora de vara, ora 3.00 a devenit 4.00, iar duminica aceasta a devenit cea mai scurtă zi a anului. Această schimbare nu rămâne fără ecou în starea noastră generală.

Vom dormi mai puţin cu o ora, iar acest lucru ne afectează bună dispoziţie şi ne va face să ne simţim mai obosiţi, avertisează medicii.

Schimbarea orei reprezintă un risc mai ales pentru cardiaci. Potrivit specialiștilor, cei care suferă de boli de inimă trebuie să își monitorizeze tensiunea cu atenție în următoarea perioadă.

Și pentru reumaticii schimbarea orei cât și de fluctuațiile de temperatură sunt destul de greu de suportat.

La nivelul psihic schimbarea orei are un impact important deoarece se produc schimbări asupra metabolismului şi chimiei creierului. Astfel, odată cu trecerea la ora de vara persoanele care suferă de depresie au nevoie de o atenţie deosebită.

Pentru ca schimbarea orei să nu ne afecteze medicii ne recomandă să mergem la culcare mai devreme, să mâncăm legume de sezon și să nu uităm de sport.

 Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here