România are cea mai frumoasă cascadă din lume, dar zona e abandonată de 20 de ani

0
101

cascada-bigarRomânia are cea mai frumoasă cascadă din lume, dar zona e abandonată de 20 de ani.

O cascadă aproape necunoscută din Caraş Severin, inclusă de site-ul The World Geography pe primul loc într-un top al celor mai frumoase cascade din lume, a generat un reportaj al Ştirilor Pro TV care a descoperit că zona este aproape abandonată de autorităţile române.


Cascada Bigar, din Caraş Severin a fost desemnată de The World Geography mai frumoasă decât  locuri mai celebre, ca Eternal Flame Falls din SUA, Asik-Asik din Filipine sau Svartifoss din Islanda.

,,Este una dintre cele mai frumoase cascade din această ţară, cu un mod unic de revărsare a apei, peste un strat de muşchi. Cascada este situată chiar pe paralela 45, un fapt, iarăşi, unic”, notează The World Geography.

Reportajul Pro TV a descoperit însă că locul nu este pus deloc în valoare de autorităţile locale.

Cei de la Parcurile Nationale nu au bani de investitii, asa ca o solutie ar fi fondurile europene. “Sa fie o zona sa poti sa cobori, sa vii cu o balustrada, sa treci direct si sa nu mai mergi pe drum. Vreau sa refac exact cum a fost, cu sindrila, sa pastrez arhitectura”, spune Adrian Stoicu, primar in comuna Bozovici.

La 12 kilometri de localitatea Bozovici se aude susurul cascadei Bigar, o minunatie care face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita.

Apa izvoraste de la 200 de metri altitudine si se varsa in raul Minis, de pe o stanca acoperita cu muschi.

 

V-ar putea interesa şi următoarele articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here