România găzduiește în premieră Cupa Mondială feminină la sărituri cu schiurile

0
395

sarituri schiLa Râşnov va fi organizată, pentru prima dată în România, o ediţie a Cupei Mondiale feminine de sărituri cu schiurile. Competiţia la care vor participa sportive de top, printre care şi campioana olimpică de la Soci, Carina Vogt va fi găzduită, între 1-2 martie, de Centrul de sărituri cu schiurile de la Râşnov.

„Suntem deosebit de onoraţi să anunţăm că primul mare eveniment sportiv internaţional pentru săriturile cu schiurile după încheierea Jocurilor Olimpice va avea loc la Râşnov. Includerea bazei sportive de la Râşnov în programul competiţional al Cupei Mondiale este un succes pentru sportul românesc şi confirmă angajamentul pe care ni l-am asumat alături de partenerii noştri, de a aduce competiţii importante pe trambulinele de la Râşnov”, declară Puiu Gaspar, secretar general al Federaţiei Române de Schi Biatlon (FRSB).

România va fi reprezentată la Cupa Mondială de la Râşnov de Daniela Haralambie, junioarea de 16 ani care a obţinut locul 8 la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) organizat anul trecut în România. Competiţia se va desfăşura după un format cu două manşe. În primul tur vor intra toate sportivele, fiind trimise invitaţii de participare la 15 ţări din mai multe colţuri ale lumii. Primele 30 de săritoare vor avea acces în manşa a doua, în care se va decide şi câştigătoarea competiţiei.

România a reuşit să facă paşi importanţi în ultimii ani pe harta sporturilor de iarnă, în urma mai multor investiţii demarate în timpul vechii guvernări, la care au contribuit şi parteneri din mediul privat. Complexul de sărituri cu schiurile de la Râşnov, care cuprinde patru pârtii a fost contrstruit în parteneriat public privat împreună cu OMV.

Trambulina pe care se vor desfăşura săriturile de la Cupa Mondială, cea de 100 metri, a fost inaugurată la finalul anului 2012. Datorită instalaţiilor de care beneficiază trambulina poate fi folosită de sportivi, pentru pregătire, pe tot parcursului anului.

În cadrul comisiei de arbitri prezentă la Râşnov, formată din cinci persoane, Federaţia Internaţională de Schi a nominalizat şi un român, Octavian Munteanu.

Sursa: romanialibera.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here