România Optimistă: Strada de C Arte. Opt zile de artă în inima Bucureştiului

0
135

O stradă din inima Bucureştiului a fost blocată de cărţi, recitaluri de poezie, concerte live de blues, jazz şi poezie. Timp de 8 zile, strada Boteanu a fost redenumită Strada de C Arte. Bucureştenii s-au putut bucura şi de ateliere de creaţie, de reciclare, proiecţii de filme, expoziţii inedite de carte rară şi filatelie.

TeaterÎn ciuda frigului, seară de seară, bucureştii s-au distrat la concerte şi recitaluri de poezie. În aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I au fost proiectate filme româneşti şi s-au jucat piese de teatru.

Evenimentele s-au desfăşurat şi ziua. Dimineţile de week-end au fost dedicate copiilor care s-au distrat la ateliere de pictură, desen, modelaj şi reciclare.

Adolescenţii şi tinerii au putut vedea expoziţii de filatelie, arhitectură şi artă contemporană. Fiecare dintre vizitatori a găsit câte o atracţie.

„Cred că este foarte important pentru noi să avem astfel de evenimente, mai ales să nu ne mai pierdem timpul în mall-uri şi să ieşim în stradă şi pentru cultură. I-am spus Stradă De Carte şi, printr-un joc, a devenit Stradă de L arte, sunt cele 7 arte care se găsesc în această săptămâna, într-o comuniune”, a declarat Sorin Mierlea de la O 9 atitudine pentru cultură.

Concertele, răsfoitul cărţilor, atelierele, vizitele ghidate în Biblioteca Centrală Universitară Carol I, unde au fost expuse manuscrise salvate din incendiul de la Revoluţie sau carte veche, rară, au fost, toate, gratuite. Organizatorii speră ca aceste evenimente să fie exemplu pentru autorităţile care le-ar putea continua la nivelul şcolilor. La final, trecătorii au primit în dar o carte.

„Eu sunt optimistă că, pentru a treia oară, am reuşit să închidem străzi, să adunăm fonduri, să dăm acest dar bucureştenilor, în ultima săptămână a Festivalului Enescu. Sunt sigură că vor veni şi la anul”, a spus Mireille Rădoi, director la Biblioteca Centrală Universitară Carol I.

Pe terase efemere încadrate de monumentele istorice impunătoare, s-au auzit accente de muzică de ultima oră, iar cei care nu au vrut să citească au avut acces liber la reţeaua wireless.

Ştirile TVR vă propun campania “România Optimistă”. De luni până vineri, la Telejurnalul de seară vă spunem poveştile unor oameni de lângă noi, care, prin perseverenţă, curaj, iniţiativă şi generozitate, au reuşit să schimbe în bine vieţile lor şi pe ale celor din jur, au construit lucruri durabile şi de impact.

Sursa: diacaf.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here