Românii, angajaţii din Microsoft care avansează cel mai repede în funcţii

0
118

Românii sunt foarte apreciaţi de compania Microsoft, dovadă că sunt angajaţii care reuşesc să avanseze cel mai rapid pe poziţii de top, la nivel mondial, a declarat miercuri Marius Filipas – responsabil servere Microsoft România.

calculatoare“Unul dintre produsele româneşti care sunt incorporate în produsele Microsoft este soluţia de antivirus românească cumpărată de la firma Gecad cu ceva timp în urmă. Este un produs românesc. Şi unul dintre criteriile Microsoft la care s-a uitat când a cumpărat acest produs a fost acela că numărul de români în Microsoft, ca şi comunitate, sunt cei care avansează cel mai repede pe poziţiile care sunt în Microsoft. Sunt foarte talentaţi românii care lucrează în Microsoft”, a precizat Marius Filipas.

Acesta susţine că, la nivel mondial, comunitatea de specialişti români în IT este printre cele mai puternice.

“La nivel mondial, comunitatea din Microsoft de români este una foarte puternică. Aici vorbim de zona de dezvoltatori, de business. Sunt colegi de ai noştri (…) sunt şefi de proiect, IT-ul în România reprezintă un pariu pe care l-am făcut strategic, ca ţară. Sunt foarte multe firme interesate de acest subiect în România”, a completat Marius Filipas.

Întrebat dacă Microsoft România intenţionează să-şi mărească numărul de angajaţi în 2014, Marius Filipas a răspuns pozitiv.

“Avem peste 450 de angajaţi, iar Microsoft România este în continuă creştere”, a spus Marius Filipas.

Nu doar Microsoft recrutează tinerii talentaţi români din domeniul informaticii, concurenţa este foarte mare între mai multe firme de top din IT.

“Sunt foarte multe companii de afară care vin şi dezvoltă centre de software în România, pentru că avem o şcoală de IT foarte bună”, explică Marius Filipas.

Responsabilul de servere Microsoft România le-a explicat miercuri, unor elevi de liceu din Sibiu cât de important este să-şi construieşti o carieră de succes, din timp.

“Este o completare a învăţământului pe care România îl are în momentul de faţă. Noi vedem că 25 % din tinerii care absolvă o facultate, astăzi, nu au unde să se angajeze. Şi asta pentru că nu există o corelaţie foarte bună între învăţământul universitar şi cererea de pe piaţa de muncă. Şi atunci ne-am gândit să ajutăm acest lucru şi facilităm tinerilor o carieră în viaţă, prin a pune şi le arăta perspectivele pe care pot să le aibă”, a mai spus Marius Filipas.

Microsoft este liderul mondial în software, servicii şi soluţii, care ajută oamenii şi companiile să îşi atingă pe deplin potenţialul. Misiunea Microsoft România este creşterea satisfacţiei partenerilor şi utilizatorilor tehnologiei de vârf, Microsoft contribuind cu profesionalism şi onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporaţiei.

Sursa: Agerpres

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here