S-a deschis Art Basel, cel mai mare târg de artă modernă și contemporană din lume

0
267

OB-VZ409_0115ba_G_20130115022158Art Basel, cel mai mare târg de artă modernă și contemporană din lume, și-a inaugurat vineri cea de-a treia ediție din Asia, în Hong Kong, la care participă 233 de galerii din 37 de țări.

Deschis până marți, la Palatul Congreselor, acest eveniment se adresează în special elitelor chineze, tot mai interesate de comerțul cu artă, iar organizatorii speră să primească peste 60.000 de vizitatori,  transmite Agerpres, citând EFE.
”Unora dintre clienții noștri de pe acest continent arta le asigură succesul social de care au nevoie, au bani, dar sunt lipsiți de sofisticare și nu aparțin unei clase nobile, și încearcă în acest fel să-și ‘cumpere’ un nou statut”, a explicat managerul unei cunoscute galerii din Londra, care a dorit să-și păstreze anonimatul.
Pe lângă creații ale unor nume celebre, precum Andy Warhol, Pablo Picasso și Jean-Michel Basquiat, la Art Basel Hong Kong se pot admira și achiziționa și piese realizate de japoneza Yayoi Kusama, ale cărei sculpturi—dovleac uriașe sunt expuse de o galerie de artă din Londra, la prețuri care depășesc două milioane de dolari. Sunt reprezentați și artiști chinezi, printre care renumitul Cao Fei. Una din operele acestuia este instalată, de altfel, pe o parte din fațada celei mai înalte clădiri din Hong Kong.
Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here