S-a descoperit o nouă specie de dinozaur cu coarne, vechi de 65 de milioane de ani

0
127

hellboy-dinosaurPaleontologii au descoperit un exemplar al unei noi specii de dinozauri cu coarne, în Alberta, Canada, vechi de 65 de milioane de ani, relatează AFP.

Văr apropiat cu Triceratops, acest dinozaur ierbivor, a primit numele de Regaliceratops peterhewsi, de la cele trei coarne care formează o coroană și de la numele celui care l-a descoperit, Peter Hew.

Potrivit paleontologilor, descoperirea acestui nou dinozaur, el însuși o curiozitate, este importantă mai ales pentru implicațiile sale asupra evoluției dinozaurilor cu coarne.

Oamenii de știință preferă săîl numească Hellboy, de la personajul de benzi desenate, celebru pentru coarnele sale.

image

Această descoperire va apărea în ultimul număr al revistei Current Biology. Craniul aproape intact al acestui dinozaur a fost găsit în urmă cu câțiva zeci de ani îngropat pe malul râului Oldlman din Alberta.

“Însă numai după ce osemintele au fost scoase cu grijă de către oamenii de știință în laborator din rocile în care erau încastrate am aflat că este vorba de o descoperite importantă”, a explicat Caleb Brown, paleontolog la Royal Tyrrell Museum.

O reconstrucție a lui Hellboy arată că dinozaurul era similar în multe privințe lui Triceratops, doar că avea un corn care pornea deasupra nasului și alte două deasupra fiecărui ochi și care formau o coroană impozantă.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here